Termin putovanja:
27.05.-07.06.2023.
Trajanje putovanja:
12 dana
Cijena:
3.311,43€ (24.950kn) + 524,24€ (3.950kn) zrakoplovne pristojbe

JAPAN

TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA - HAKONE – PLANINA FUJI – KYOTO – NARA – OSAKA – HIROŠIMA/KOBE


Program putovanja

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman (kod šaltera informacija na odlaznom terminalu) 2:30h prije leta. Prijava na let QR218(Qatar Airways) za Dohu koji je na rasporedu u 16:30h. Let traje 5:20h. Obrok tijekom leta. Dolazak u Dohu predviđen je u 22:50h (prema lokalnom vremenu).
 
Nastavak putovanja za Tokyo je na letu QR806 u 1:55h. Let traje 10:40h i tijekom leta biti će posluženi obroci. Predviđeno slijetanje u Tokyo - zračna luka Narita je u 18:35h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti krećemo prema našem hotelu. Transfer traje nešto više od 1h. Večera u restoranu. Prijava u hotel, noćenje. 
 
Doručak u hotelu. Danas ćemo se upoznati sa jednom od najvećih svjetskih metropola i glavnim gradom Japana. Tokyo je već 1962. godine kao prvi grad u svijetu prešao brojku od 10 mil. stanovnika, a danas je zajedno sa Yokohamom, Kawasakiem, Chibom i Saitamom sa preko 35 mil. stanovnika najveća svjetska metropola. Tokyo je i sjedište japanskog trona. Carsku palaču posjetit ćemo izvana jer je zatvorena za javnost i otvara se samo dva puta godišnje, za carev rođendan i za novu godinu. Također ćemo razgledati i hram Meiji Jingu, šintoistički hram koji je izgrađen kao mjesto na kojem počivaju duše cara Meijia i carice Shoken. Odlazimo i do dijela grada Asakusa gdje ćemo posjetiti i najstariji hram grada posvećen božici Kannon. Provozat ćemo se i poznatim dijelom grada – Ginza gdje se nalazi jedno od najpoznatijih Kabuki kazališta kao i čitav niz dizajnerskih butika i zgrada poznatih japanskih i svjetskih arhitekata. Povratak u hotel. Noćenje . 
Doručak u hotelu. Mogućnost odlaska na fakulativni izlet u Yokohamu, samostalni obilazak glavnog japanskog grada ili se pridružite vodiču u obilasku grada podzemnom željeznicom. Posjetit ćemo neke od simbola Tokia: Shibuya raskršće koje je jedno od najpoznatijij pješačkih prijelaza u svijetu, moderni dio grada Ginza, Tokyo Edo muzej gdje ćemo se vratiti u prošlost i upoznati sa životom u starom Edu, malom ribarskom mjestu koje je danas jedna od najvećih i najmodernijih svjetskih metropola, itd. Ukoliko se odlučite za fakultativno izlet u Yokohamu posjetit ćete jedan od najvećih poslovnih i trgovačkih centara Japana. Danas dio „velikog Tokya“, Yokohama je poznata kao moderna metropola u kojoj veliki broj japanskih i svjetskih kompanija ima svoje središte. Posjetit ćemo poznatu futurističku promenadu Minatomirai, skladište „Crvena cigla“ koje je danas veliki kompleks prepun restorana i trgovina, kinesku četvrt kao i neobični „muzej instant noodle-a“.  Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak u hotelu. Danas napuštamo Tokyo (prtljaga će posebno biti transferirana u Kyoto pa danas morate sa sobom ponijeti prtljagu koja će Vam biti potrebna do Kyota). Prva stanica danas je Kamakura udaljena oko sat vremena od Tokia. Iako je Kamakura danas vrlo malen grad, često je opisan u povijesnim knjigama kao bivši de facto glavni grad Japana i sjedište šogunata Kamakura razdoblja. Kamakuru često nazivaju i Kyotom istočnog Japana. Posjetit ćemo jedan od najvažnijih hramova Kamakure, Hachimangu koji je posvećen zaštitniku obitelji Minamoto i samuraja. Razgledat ćemo i velikog Budu Kamakure, drugu najveću skulpturu Bude u Japanu koja je često mijenjala lokaciju po raznim hramovima Kamakure. Danas se Buda nalazi na otvorenom. Slobodno vrijeme u Kamakuri za ručak. Nastavljamo put prema Hakoneu, malenom gradiću uz jezero Ashi koji se nalazi unutar NP Fuji Hakone Izu. Hakone je poznat po svojim termalnim izvorima i omiljena je vikend destinacija stanovnika glavnog grada. Prijava u ryokan hotel u kojem ćete moći probati japanski “onsen” (termalne kupelji). Tradicionalna kaiseki večera u slijedovima u hotelu. Noćenje.
Doručak u hotelu. Jutro ćemo provesti u okolici Hakonea. Plovit ćemo jezerom Ashi i uživati u prekrasnoj prirodi koja ga okružuje. Zona oko Hakonea je vulkanski aktivna i danas, a prije nekoliko tisuća godina na taj način je nastalo i jezero. Na isti način nastala je i dolina Owakudani, gdje se nalaze sumporni izvori i termalni izvori vode. Ukoliko nam prilike dopuste posjetit ćemo i tu dolinu (povremeno zatvorena) gdje se sprema jedan od “specijaliteta” Japana - crna jaja. Vožnja žičarom do planine Komagatake s koje se pruža prekrasan pogled na cijelu regiju Hakonea i na obližnji Mt.Fuji (naravno, u slučaju lijepog vremena). Slijedi transfer do stanice Misima gdje ćemo se ukrcati na Shinkansen - japanski brzi vlak koji će nas do Kyota prevesti brzinama do 300 km/h. Smještaj u hotel u Kyotu. Slobodna večer u Kyotu ili po želji grupe šetnja do tradicionalne četvrti Gion. Noćenje.
Doručak u hotelu. Danas odlazimo u razgled Kyota. Posjetit ćemo neke od najpoznatijih hramova i utvrda ovog “grada muzeja”. Prva stanica nam je Kinkaku-ji hram koji je poznat i pod nazivom “Zlatni hram/paviljon”. Ovaj zen-budistički hram je zbog svoje ljepote i pozicije jedan od najdražih hramova za Japance. Nastavljamo s razgledom hrama Kiyomizu dera. Hram pod zaštitom UNESCO-a jedan je od simbola grada. Kompleks od više od 30 budističkih hramova najpoznatiji je po svojoj glavnoj terasi. Do hrama vode dvije slikovite ulice - Ninenzaka i Sannenzaka u kojima ćete imati slobodnio vrijeme za kupovinu suvenira ili šetnju. Posjet Kyotu ne bi bio potpun bez posjete dvorcu Nijo, kojeg je početkom 17.st. dao izgraditi shogun Tokugawa Ieyasu. Jedno vrijeme korišten i kao carska palača, dvorac je od 1994.godine na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Tijekom razgleda posjetit ćemo i Nishiki market sa više od 100 trgovina i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak u hotelu. Danas odlazimo u okolicu Kyota. Arashiyama je dio koji se smjestio na sjeverozapadnim rubovima grada. Šuma bambusa koja se tamo nalazi jedna je od najimpresivnijih dijelova grada, a u njoj se nalazi nekoliko prekrasnih hramova. Posjetit ćemo Tenryuji - koji je rangiran kao prvi među pet velikih gradskih zen hramova, a danas je upisan kao mjesto svjetske baštine UNESCO-a. Tenryuji je glavni hram vlastite škole unutar sekte Rinzai Zen japanskog budizma. Prošetat ćemo i do mosta Togetsukyo, 400 godina starog drvenog mosta koji je jedan od simbola Arasyame. Povratak u hotel, slobodan ostatak dana. Noćenje. 
Doručak u hotelu. Odjava. Danas napuštamo Kyoto i krećemo put Nare, bivše prijestolnice Japana iz 8.st. Tijekom našeg boravka u Nari posjetit ćemo hram Todai-ji gdje se nalazi najveći japanski brončani Buda. Cijeli kompleks nalazi se unutar Nara parka, mjesta gdje srne i jeleni slobodno lutaju i koje i Vi možete nahraniti keksima koje lokalni prodavači prodaju posebno za njih. Nastavak puta prema Osaki. Osaka je teško stradala tijekom neprestanog bombardiranja u 2.sv.ratu, danas je to jedna od najvećih modernih metropola Japana. Po dolasku u Osaku razgledat ćemo dvorac Osaka (izvana) i pogledati prekrasnu panoramu grada koja se pruža sa zgrade Umeda. Posjetit ćemo i najpoznatiju ulicu grada – Dotonbori, gdje ćete imati slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje. 
 
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučujemo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hirošimu ili Kobe (uz doplatu – izlet sa više prijavljenih osoba biti će na hrvatskom jeziku, izlet s manje prijavljenih osoba biti će s lokalnim vodičem na engleskom jeziku). Minimum – 15 osoba. 

HIROŠIMA - Polazak super brzog vlaka (Shinkansen) iz Shin Osaka željezničke stanice. Vožnja u trajanju od otprilike jedan sat i trideset minuta do željezničke stanice u Hirošimi. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča: Kupola atomske bombe, Muzej i Memorijalni park mira. Odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do otočića Myaijima. Šetnja i razgled Itsukushima Shrine - otoka svetišta. Vidjet ćete plutajući tori i svetišta koja potpuno plivaju na vodi u određenim momentima ovisno o plimi. Povratak trajektom do pristaništa gdje čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. 

KOBE - Polazak autobusom za Kobe koji se nalazi u blizini Osake, posjet dvorcu Himeji. Smatra se za najbolji sačuvani primjer i prototip japanske arhitekture dvoraca, a sastoji se od 83 građevine umrežene obrambenim sustavom, jako naprednim za razdoblje šogunata u Japanu kada je dvorac sagrađen. Dvorac je poznat i kao Shirasagi-jo ("Dvorac bijele čaplje"), zbog njegove sjajno bijele vanjštine i oblika koji podsjeća na pticu u letu. Dvorac Himeji je najveći dvorac u Japanu i velika turistička atrakcija, proglašen je za spomenik kulture, a pet njegovih zgrada je proglašeno nacionalnim blagom. God. 1993., Dvorac Himeji je upisan na UNESCO popis. Posjetit ćemo i most Akashi Kaikyozvan iBisernimost - najduživiseći most na svijetu. Most premošćuje Zaljev Akashi i povezuje grad Kobe na otoku Honshu sa otokom Awaji. Posjet destileriji Sake-a, nacionalnog pića Japana također je u našem programu. Sake iz te destilerije poznat je u više od 40 zemalja. Povratak u hotel. Večera u restoranu. Noćenje. 
 
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela je do 11:00h. U poslijepodnevnim satima odlazimo do željezničke stanice kako bi se ukrcali na brzi vlak za zračnu luku Narita u Tokiyu. Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava za let avio kompanije Qatar Airways za Dohu. Let QR807 na programu je u 22:30h. Noćni let, obroci na letu. (trajanje leta je 11:55h) 
 
Slijetanje u Dohu predviđeno je u 4:25h. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR217 je u 8:30h. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:25h. (trajanje leta 5:55h).

Cijena

3.311,43€ (24.950kn) + 524,24€ (3.950kn) zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Tokyo Narita – Doha - Zagreb (ekonomska klasa), 9 noćenja prema programu u hotelima 4* (noćenje i doručak), ostale obroke prema programu (2 x večera), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (524,25€ / 3.950kn); doplatu za jednokrevetnu sobu (590,62€ / 4.450kn), izlet u Hiroshimu (364,98€ – min 15pax / 2.750kn) ili izlet u Kobe (127,41€ – min 15pax / 960 kn), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu navedeni u programu, putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit)

Osnovne informacije

Termin putovanja:
27.05.-07.06.2023.
Trajanje putovanja:
12 dana
Cijena:
3.311,43€ (24.950kn) + 524,24€ (3.950kn) zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Nije potrebna (u trenutku izrade programa)
Rok za prijavu:
01.03.2023.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
27.05.-07.06.2023.
Trajanje putovanja:
12 dana
Cijena:
3.311,43€ (24.950kn) + 524,24€ (3.950kn) zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Nije potrebna (u trenutku izrade programa)
Rok za prijavu:
01.03.2023.
    Copyright © 2023, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.