Termin putovanja:
03.05. - 13.05.2024.
Trajanje putovanja:
11 dana / 8 noćenja
Cijena:
od 3.540€ (26.672,13kn) + zrakoplovne pristojbe

JUŽNA KOREJA

SEOUL – DMZ – OTOK JEJU – GYEONGJU - DAEGU


Program putovanja

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci. Prijava na let za Dohu. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR218 za Dohu je u 16:30h. Dolazak u Dohu predviđen je u 22:50h prema lokalnom vremenu (trajanje leta 5:20h).
Nastavak leta za Seoul na liniji QR858 je u 2:10h (obroci u zrakoplovu, noćni let). Predviđeno slijetanje u Seoul je u 16:55h (lokalno vrijeme, trajanje leta je 8:45h). Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj. Po želji grupe odlazak na kraću orijentacijsku šetnju. Slobodno za večeru. Noćenje.
Doručak. Odlazak na razgled glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Razgled kraljevske palače Gyeongbok koju je u 14. st. sagradila dinastija Joseon. Početkom 20. st. u potpunosti je uništena za vrijeme japanske okupacije, a danas možemo vidjeti veliki dio cijelog kompleksa koji je obnovljen kroz godine. Tu se nalazi i nekoliko muzeja. Posjet nacionalnom muzeju folklora i prisustvovanje izmjeni svečane straže. Nakon obilaska palače šetnja ulicom Insa Dong, jednom od najpoznatijih ulica Seoula koja je prepuna suvenirnica, restorana, kafića i čajana. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen u cijenu) ili kupovinu suvenira. Nakon šetnje Insadongom posjetit ćemo i tradicionalni kvart Bukchon te N Seoul tower s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Još jedan dan provodimo u razgledu Seoula. Započinjemo sa „najmodernijim“ dijelovima grada. Seoul je 2010.godine bio svjetska prijestolnica dizajna, najviše zbog „Dongdaemun design plaze“ – nevjerojatnog arhitektonskog čuda Zahe Hadid koji je dom mnogim manifestacijama kao što su Seoul fashion week, TeamLab izložbe itd. Također ćemo posjetiti 10 km dug potok Cheonggyecheon koji teče kroz središte Seula. To je prekrasna oaza mira u središtu užurbanog grada koja nudi sjajne šetnje i prekrasne izložbe i festivale tijekom cijele godine. Slobodno vrijeme na tržnici Gwangjang. Tržnica, otvorena 1905., danas je najstarija tržnica u Koreji. Gwangjang možda nije toliko poznata kao neke druge tržnice, ali to ne sprječava desetke tisuća posjetitelja da iskuse tradicionalnu uličnu hranu po kojoj su poznati Seoul i Koreja. Posjetit ćemo i Namsangol – tradicionalno selo tj. kvart Seoula, gdje možemo vidjeti nekoliko tradicionalnih kuća (Hanok) iz perioda dinastije Joseon. Plovit ćemo i rijekom Han, a prošetati se i jednom od najpoznatijih ulica Myeongdong. Povratak u hotel. Noćenje.
Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavaljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona de facto služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok otprilike na pola, prolazeći  38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Posjetit ćemo nekoliko lokacija koje su otvorene za posjetitelje – most prijateljstva, Imjingak park, željezničku stanicu Dorasan koja će nekada u budućnosti možda i spajati dvije Koreje itd. Zajedno ćemo posjetiti i dio „trećeg infiltracijskog tunela“, jednog od samo 4 poznata tunela koji prolazi ispod granice dviju država. Ručak je danas uključen. Povratak u Seoul. Noćenje.
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema zračnoj luci te prijava na let za Jeju. Let traje cca 1h. Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina, koja uživa poseban autonomni status snažne samouprave od 1946. godine. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 m nadmorske visine) i uspavani vulkan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana. Vulkanski otok i njegove cijevi lave su 2007. godine upisane na UNESCO-v popis kao "lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Po dolasku posjetit ćemo južni dio otoka i uživati u prekrasnoj prirodi jednog od novih 7 svjetskih prirodnih čuda – Yongduam (Zmajska) stijena, muzej zelenog čaja te prekrasne litice Jusangjeolly i vodopad Jeongbang. Ručak je danas uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Noćenje.
Nakon doručka krećemo u vožnju po istočnoj strani otoka. Posjet spilji Manjanggul čiju je ljepotu prepoznao i UNESCO uvrstivši je na svoj popis. Majanggul je jedan od najdužih tunela lave u svijetu, 1km od ukupno 13km tunela otvoren je za posjetitelje. Nastavljamo vožnju prema Seongsan Ilchulbomngu, poznatom pod nazivom „brežuljak izlaska sunca“. Seongsan Ilchulbomng je jedan od zaštitnih simbola otoka Jeju formiran u proteklih 5000 godina. Nastavak vožnje prema Seopji Koji plaži. Prije povratka u hotel posjetit ćemo i šumu Bijarim,  najveću svjetsku šumu jedne vrste u kojoj 2.800 torreya starih 500 - 800 godina zaklanja pogled na nebo. To je i prva park šuma na otoku Jeju. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak u hotelu te transfer do zračne luke. Prijava na let za Busan. Po dolasku u Busan slijedi kratki razgled grada. Posjetit ćemo tržnicu ribe Jagalchi po kojoj je Busan poznat te dio grada posvećen BIFF (Busan international film festival) koji se svake godine održava u Busanu. To je jedan od najživljih dijelova centra grada gdje se nalazi i festivalski „walk of fame“, a cijeli taj dio poznat je i po street food štandovima kojih ovdje ima u izobilju. Nastavak vožnje do Gyeongjua (oko 1h). Gyeongju je bio glavni grad starog kraljevstva Silla koje je vladalo većim dijelom Koreje od 7. do 9. stoljeća. Iz tog vremena je u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu "Muzej bez zidova". Pored slavnih hramova, kao što su Seokguram i Bulguksa u Gyeongju se nalaze brojni drugi spomenici koji su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Zbog toga je Gyeongju jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Južnoj Koreji. Po dolasku u Gyeongju – smještaj u hotel. Naš hotel nalazi se na obalama jezera Bomun, u neposrednoj blizini Gyeongjua. Noćenje.

 
Nakon doručka odlazimo na razgled „muzeja na otvorenom“ - Gyeongjua – Cheomseongdae astrološki obzervatorij iz 7.st., Daereungwon kompleks kraljevskih grobnica, nacionalni muzej Gjeongju. Posjetit ćemo i grotto Seokguram, hram Bulguksa te Anapji Koji. Slobodno vrijeme u Gyeongju prije povratka u hotel. 
 
Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela i odlazimo prema Daegu. Za početak nas čeka uspon na planinu Palgong. No uspon traje vrlo kratko, 7 minuta panoramskom žičarom. S planine se pruža prekrasan pogleda na šumovita brda i planine okolice Daegua, kao i na sam grad. Posjetit ćemo i  tržnicu Seomun. Još u vrijeme dinastije Joseon ovo je bila jedna od tri najveće tržnice u Koreji. Danas poznata kao mjesto gdje možete naći sve, od fine svile do sušene ribe. Daegu je poznat po još jednoj tržnici, Yangnyeongsi, također iz perioda dinastije Joseon. To je najveća korejska tržnica orijentalnih medicinskih pripravaka i lijekova. Danas se tu nalazi mali izložbeni prostor, pedesetak trgovina, dvadesetak trgovina gingsengom te dvadesetak klinika u kojima radi više od 80 liječnika. Po završetku razgleda čeka nas ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema željezničkoj stanici i ukrcati se na brzi vlak za Incheon. Popularni KTX vozi brzinom do 300km/h. Vožnja do zračne luke Incheon traje oko 3h. Po dolasku u zračnu luku slobodno vrijeme do prijave za let za Zagreb.
Let za Dohu na liniji QR859 programu je u 01:30h. Predviđeni dolazak u Dohu je u 05:45 sati (lokalno vrijeme – let traje 10:15h). Nastavak leta za Zagreb na liniji QR217 je u 08:30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 13:25h sati po lokalnom vremenu (let traje 5:55h)

Cijena

3.600€ (27.124,20kn) + zrakoplovne pristojbe 590€ (4.445,35kn) FM cijena do 10.10.2023. ili do popunjenja mjesta – 3.540€ (26.672,13kn) + 590€ (4.445,35kn) (zrakoplovne pristojbe)

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom Qatar Airwaysa na relaciji Zagreb – Doha – Seoul (Incheon) - Doha - Zagreb (ekonomska klasa), letove Seoul – Jeju i Jeju - Busan, 8 noćenja prema programu u hotelima 4* (noćenje i doručak), ručkove prema programu, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (590€ / 4.445,35kn); doplatu za jednokrevetnu sobu (700€ / 5.274,15kn), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, ETA (elektonsku autorizaciju za ulazak u Koreju - 15€ sa posredovanjem), putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja

Osnovne informacije

Termin putovanja:
03.05. - 13.05.2024.
Trajanje putovanja:
11 dana / 8 noćenja
Cijena:
od 3.540€ (26.672,13kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Nije potrebna (u vrijeme izrade programa)
Rok za prijavu:
01.03.2024.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
03.05. - 13.05.2024.
Trajanje putovanja:
11 dana / 8 noćenja
Cijena:
od 3.540€ (26.672,13kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Nije potrebna (u vrijeme izrade programa)
Rok za prijavu:
01.03.2024.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.