Trajanje putovanja:
6 dana / 5 noćenja
Cijena:
5.290 kn + zrakoplovne pristojbe

UKRAJINA

KYEV – MEZHYHIRYA – UKRAJINSKO SELO – CHERNOBYL/PRIPYAT - PESCHERSK LAVRA


Program putovanja

Sastanak putnika u zračnoj luci dva sata prije leta. Direktan let zrakoplovom LOT LO612 za Varšavu u 12.05 sati, s dolaskom u 13.40 sati. Let LO753 za Kyev na rasporedu je u 14:40h sa dolaskom u 17:15h prema lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel. Noćenje.
 
Doručak. Nakon doručka krećemo u razgled glavnog grada Ukrajine. Upoznat ćemo se sa najpoznatijim znamenitostima ove metropole. Monumentalni ulaz u grad – Zlatna Vrata – koja je podignuo Yaroslav Mudri, čiji se spomenik nalazi u blizini, a u ruci drži model Sofije Kijevske. Trg na kojem se nalazi spomenik se i u njegovo vrijeme nazivao Sophyivska sq., a izgradnja Sv.Sofije bila je dokaz premoći Kyevske Rusije u to vrijeme. Sama katedrala bila je 1990. godine prvi ukrajinski spomenik na UNESCO-voj listi. Tu se nalaze i grobnice Yaroslava Mudrog i njegove supruge Irine. Posjetit ćemo i samostan sv.Mihaela koji je, nakon što je bio uništen između dva svjetska rata, obnovljen u kasnim 90-ima nakon proglašenja ukrajinske neovisnosti. Ulica Khreschatyk je glavna ulica Kyeva, a Trg neovisnosti se nalazi u njezinoj blizini i centar je zabave glavnog grada Ukrajine. Svaki vikend taj dio grada je pješačka zona, a tu se i nalazi veliki broj kafića i restorana. Posjetit ćemo i Volodimirsky Hill, brdo na kojem se nalazi spomenik Volodymyru koji je pokrstio Kyevske Ruse. Odmor od razgleda potražit ćemo u jednom modernom ukrajinskom restoranu gdje ćemo kušati poznati Borsch pripremljen na malo drugačiji način. Nastavljamo razgled u poslijepodnevnim satima u četvrti Podil – jednoj od najstarijih u gradu koja je kroz stoljeća bila centar grada, a danas se tu nalaze neke od najljepših atrakcija ovog grada. Tu su nekad živjeli trgovci i zanatlije, a danas tu nalazimo mnoge crkve, samostane, tržnice, i čitav niz fascinantnih fasada koje su osmislili neki od najpoznatijih arhitekata toga vremena. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak u hotelu. Danas se upoznajemo sa malo drugačijom Ukrajinom – onom punom korupcije i onom punom tradicije. Jutro provodimo u kompleksu Mezhyhirya, bivšoj rezidenciji bivšeg ukrajinskog predsjednika Victora Yanukovicha koji je tu boravio od 2002. do 2014. godine. Veliki luksuzni kompleks i park u sebi krije (osim vile i drvene kolibe) i restoran na splavu „Galleon“, privatni zoološki vrt, podzemni sportski kompleks, golf klub, heliodrom te pregršt spomenika, paviljona i raznih vrtova i parkova. Poslijepodne se upoznajemo sa starim tradicijama Ukrajine kroz razne prezentacije i radionice. Kompleks ukrajinskog sela napravljen je kako bi se očuvala tradicija zemlje i ljudi. U cijelom kompleksu nalaze se i stare tradicionalne crkve te kolibe iz različitih regija Ukrajine. Uz razgled sela tu nas čeka još i ručak, plesne točke te masterclass izrade „motanki“ – tradicionalnih ukrajinskih lutki. Povratak u Kyev. Noćenje u hotelu.
Doručak u hotelu. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada ili za fakultativni odlazak u Chenobyl i Pripyat.Danas je tzv. „zona isključenja“ jedinstveno mjestu u svijetu, mjesto najveće nuklearne katastrofe u povijesti koja se na tom mjestu dogodila 26.04.1986. godine. Ujutro ćemo napustiti Kyev i krenuti prema sjeveru (cca 150km). Tijekom dana ćemo uz Chernobyl i „grad duhova“ Pripyat posjetiti i sela Zalissya i Kopachi. Prvi checkpoint „Dytyatki“ nalazi se na 30km, a nakon toga zaustavit ćemo se pored table „Chernobyl“. Posjetit ćemo i glavni trg grada i spomenik vatrogascima. U Pripyatu ćemo se prošetati i posjetiti hotel Polissya, školu, vrtić, zabavni park koji je postao jedan od simbola i najfotografiranijih motiva katastrofe, bazen i mnoge druge simbole ovog grada kojeg je više od 50.000 stanovnika napustilo u manje od 24h. Osim u vrijeme katastrofe, razna obilježja, skulpture, grbovi i slogani nas vraćaju i u vrijeme Sovjetskog Saveza. Provozat ćemo se i pored nuklearnog postrojenja, a zaustavit se i za fotografiranje pored reaktora br.4 (poznati „sarkofag“). Biti ćemo i na svega stotinjak metara od „srca“ cijele katastrofe te bivših top secret objekata Chernobyl2 (poznat kao „Duga“) koji je služio kao stanica za detekciju balističkih projektila. Po završetku obilaska krećemo prema Kyevu. Tijekom razgleda ćemo imati i pauzu za ručak (uključen u cijenu izleta). Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak u hotelu. Dan započinjemo razgledom Pechersk Lavre, samostanskog kompleksa pod zaštitom UNESCO-a, po mnogima i najimpresivniji spomenik u Kyevu. Ovaj aktivni samostan koji se proteže na 28 hektara u sebi sadrži brojne crkve, tornjeve, muzeje i podzemne tunele. Jedan je od najvažnijih samostana u regiji, poznat je u cijelom pravoslavnom svijetu, a osnovan je u 11.st. Razgled nastavljamo kod spomenika „majci domovini“. Spomenik je jedan od najprepoznatljivijih simbola Kyeva i dio je Nacionalnog muzeja povijesti Ukrajine u 2.sv.ratu te simbolizira dostignuća naroda Ukrajine tijekom tih godina. Figura žene sa štitom i mačem je impresivna. Postolje je visoko 40m, a skulptura još dodatnih 62m. Totalna težina je više od 500 tona. Nakon slobodnog vremena slijedi vožnja brodom po rijeci Dnjepar. Glavni Ukrajinski grad smjestio se na 4. najdužoj europskoj rijeci dugačkoj gotovo 2200km. Plovidba traje cca 1h i upoznat ćemo se sa Kyevom iz druge perspektive. Slobodan ostatak poslijepodneva. Povratak u hotel. Noćenje.
Rana odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polazak za Varšavu je na letu LO756 u 06:05h sa dolaskom u 06:40h. Nastavak putovanja za Zagreb na letu LO611 u 09:45 sati s očekivanim dolaskom u Zagreb u 11:25 sati.

Cijena

FM cijena aranžmana po osobi u ½ sobi: 5.290 kn + zrakoplovne pristojbe 1.820 kn Redovna cijena aranžmana po osobi u ½ sobi: 5.690 kn + zrakoplovne pristojbe 1.820 kn

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Varšava – Kyev - Varšava - Zagreb (ekonomska klasa), 5 noćenja prema programu u hotelu 4*(noćenje i doručak), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve transfere, ulaznice i razglede prema programu, dva ručka, radionice u ukrajinskom selu, plovidbu brodom po rijeci Dnjepar, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalne vodiče na engleskom jeziku za razglede gradova, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (1.820kn); doplatu za jednokrevetnu sobu (1.490kn), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, fakultativni izlet u Chernobyl (750kn), kotizaciju za kongres (na upit), obroke koji nisu navedeni u programu, napojnice za lokalne vodiče i vozače (na licu mjesta), OBAVEZNO putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit), COVID test (ukoliko Vam je potreban, test obavljate sami pred putovanje o vlastitom trošku i nije potreban za potpuno cijepljene putnike prema trenutnim pravilima za ulazak u Ukrajinu)

Osnovne informacije

Trajanje putovanja:
6 dana / 5 noćenja
Cijena:
5.290 kn + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
nije potrebna
Rok za prijavu:
01.01.2022.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Trajanje putovanja:
6 dana / 5 noćenja
Cijena:
5.290 kn + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
nije potrebna
Rok za prijavu:
01.01.2022.
    Copyright © 2022, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.