Termin putovanja:
14.06.- 23.06.2024.
Trajanje putovanja:
10 dana / 8 noćenja
Cijena:
od 3270 € + zrakoplovne pristojbe

KENIJA

Nairobi – Ol Pejeta Conservancy – Aberdare NP – Lake Nakuru NP – Masai Mara NR – Lake Naivasha - Nairobi


Program putovanja

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 13:30 sati. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR 218 za Dohu u 15.45 sati (let traje 5:25h) s dolaskom u 22:10h (lokalno vrijeme).
Nastavak leta za Nairobi u 01:35 sati. Noćni let. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Nairobi u 06:50 sati po lokalnom vremenu. (let traje 5:25h). Nakon imigracijskih i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel. Odmor. Odlazak na razgled Nairobia. Nairobi je dobar uvod u modernu Keniju, sa svojim restoranima, hotelima, barovima, odličnim muzejima, tržnicama i trgovinama, koji nude dublje razumijevanje zemlje. Posjet Nairobiju, uz parkove i rezervate, čini kenijski safari potpunim doživljajem. Posjetit ćemo Centar za žirafe, koji spaja zaštitu tih prekrasnih životinja i nezaboravne susrete s njima. Povišena platforma vam omogućuje da se nađete licem u lice s njima, a i nahranite ugrožene Rothschildove žirafe. Ovaj centar je bio važan za ponovno uspostavljanje divljih stada diljem istočne Afrike. Posjetit ćemo i  muzej Karen Blixen. Muzej Karen Blixen nalazi se na farmi u podnožju brda Ngong koja je bila vlasništvo danske spisateljice. Muzej je kasnije stekao slavu objavljivanjem knjige i filma 'Out of Africa', Oscarom nagrađenog filma temeljenog na Kareninoj autobiografiji. Ručak u restoranu na imanju. Povratak u hotel. Večera u restoranu. Noćenje.
Doručak u hotelu. Nakon doručka slijedi vožnja do Ol Pejeta rezervata. Po dolasku u naš lodge čeka nas ručak, a nakon ručka odlazimo na naš prvi „game drive“. Smješten u podnožju planine Mount Kenya u središnjoj Keniji, Ol Pejeta Conservancy najpoznatiji je po zaštiti posljednja dva sjeverna bijela nosoroga na svijetu - Fatu i Najin. Najin je Sudanova kći, a Fatu njegova unuka. Osnovana 1988., izvorno kao stočna farma, Ol Pejeta se razvila u utočište divljih životinja i važan je rezervat koji štiti ugrožene vrste. Ol Pejeta je najbolje mjesto za vidjeti nosoroge u Keniji i dom je "Velike petorke", kao i ugroženih vrsta poput afričkog divljeg psa, geparda i oriksa, Grevyjeve zebre i Jacksonovog hartebeesta. Po završetku „game drive“-a vraćamo se u naš lodge. Večera. Noćenje.
Rani doručak i odjava iz lodge-a. Odlazak na ranojutarnji safari prije nego krenemo put NP Aberdare. Po dolasku u NP, odlazimo na ručak u Aberdare Country Club. Smještaj u lodge. Za razliku od parkova i rezervata u kenijskim ravnicama, Nacionalni park Aberdare je nešto drugačije. To je svijet gustih šuma, prekrasnih slapova i neobičnih planinskih močvara. Neki od najčešćih stanovnika parka su slonovi, waterbuck, bushbuck, bivoli i hijene, ali možemo uz malo sreće vidjeti i crne nosoroge, crne leoparde i rijetke bongo antilope. Kenijcima je park vrlo važan i kao mjesto gdje su se Mau Mau pobunjenici sklonili od kolonijalnih napada tijekom kenijskog rata za neovisnost. Odlazak na poslijepodnevni „game drive“, a u večernjim satima nas čeka pravi užitak – naš lodge nalazi se odmah uz pojilište i sa terasa i balkona možete uživati u mnoštvu životinja koje nas posjećuju. Za one „hrabrije“ postoji i bunker do kojeg možete otići i biti u neposrednoj blizini životinja. Večera. Noćenje u lodgeu. 
Doručak u lodgeu. Odjava i vožnja do NP Nakuru. Po dolasku u NP čeka nas ručak i prijava u lodge. Jedan od najposjećenijih NP u Keniji, Lake Nakuru pod zaštitom je UNESCO-a. Osnovan kao rezervat za ptice, posebno je poznat po svojim velikim kolonijama flamingosa. U parku možete lako uočiti i crne i bijele nosoroge, kao i velike čopore lavova (uključujući neke koji se vole penjati po drveću) i ugrožene Rothschildove žirafe. Također imate priliku vidjeti i leoparde i mnoštvo ptica, a mogli bi zaljubiti u lijepu kombinaciju jezera, šume akacija i dramatičnih strmina. Popodnevni „game-drive“ i povratak u lodge na večeru. Noćenje.
 
Doručak u lodgeu. Prije nego napustimo NP Nakuru, čeka nas još jedan ranojutarnji safari, a nakon toga odjava i vožnja prema NR Masai Mara.Masai Mara je najpopularnije safari odredište u Keniji. Poznata po prostranim travnjacima savane i raznolikom životinjskom svijetu, Masai Mara se ne smije propustiti. To je dom velike migracije, gdje milijuni wildebeasta, zebri i drugih životinja prelaze rijeku Mara u potrazi za zelenijim pašnjacima. Posjetitelji mogu svjedočiti nevjerojatnim divljim životinjama, uključujući i „Big Five“, i iskusiti bogatu kulturu naroda Maasai koji nastanjuje regiju. Ručak po dolasku u lodge i odlazak na poslijepodnevni „game drive“. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.
Doručak u lodgeu. Dan provodimo u istraživanju NR Masai Mara. Na programu su nam dva „game drivea“ jedan ujutro i jedan u poslijepodnevnim satima. Ručak i večera u lodgeu su uključeni. Noćenje.
 
Doručak u hotelu. Danas možete uživati u prekrasnim vizurama parka iz zraka, odlaskom na let balonom u zoru (fakultativna doplata). Nakon leta u trajanju od cca 1h uživat ćemo u doručku uz šampanjac, posluženom u afričkom bushu. Na putu do lodgea vozit ćemo se još jednom kroz park. Slijede ručak i vožnja prema NP Lake Naivasha. Jezero Naivasha je slatkovodno jezero na nadmorskoj visini od gotovo 1900 metara. Jezero Naivasha prostire se na površini od 139 km2 i okruženo je močvarama papirusa i šumama žute akacije koje se obično nazivaju "drveće žute groznice". Jedinstvena flora zajedno s jezerom čini ovo mjesto savršenim staništem za veliki broj vrsta ptica i sisavaca. Odlazak na tzv. „boat-safari“ te nakon toga prijava u lodge. Večera. Noćenje.
Doručak. Slobodno do odjave iz hotela. Ručak u lodgeu. Slijedi transfer do zračne luke u kasnim poslijepodnevnim satima (transfer traje cca 2:30h). Slobodno vrijeme u Nairobiju za večeru (doplata). Po dolasku u zračnu luku – prijava na let.
Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR1342 za Dohu je u 01:35sati. Obroci u zrakoplovu. Predviđeno slijetanje u Dohu je u 06:55h. (let traje 5:20h). Nastavak putovanja za Zagreb na letu QR217 je u 09:05 sati s predviđenim dolaskom u 13.50 sati (lokalno vrijeme – let traje 5:50h).

Cijena

Cijena aranžmana po osobi u ½ sobi: 3270 € + zrakoplovne pristojbe 560 €

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Nairobi - Doha - Zagreb (ekonomska klasa), 8 noćenja prema programu u hotelima/lodgevima 4*/5* (puni pansion od ručka 2.dan do ručka 9.dan), sve transfere jeepom prema programu, sve ulaznice za NP i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (560 €); doplatu za jednokrevetnu sobu (540 €), let balonom (490 €), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu navedeni u programu, napojnice za lokalne vodiče, vozače i nosače prtljage (60€/60$ – plaćanje na licu mjesta), vizu/eTa za Keniju (40€ sa posredovanjem), putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit)

Osnovne informacije

Termin putovanja:
14.06.- 23.06.2024.
Trajanje putovanja:
10 dana / 8 noćenja
Cijena:
od 3270 € + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
10
Vize:
Potrebna (eTa – on line)
Rok za prijavu:
20.03.2024.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
14.06.- 23.06.2024.
Trajanje putovanja:
10 dana / 8 noćenja
Cijena:
od 3270 € + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
10
Vize:
Potrebna (eTa – on line)
Rok za prijavu:
20.03.2024.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.