Termin putovanja:
08.06.-11.06.2023.
Trajanje putovanja:
4 dana / 3 noći
Cijena:
od 645€ (4.859,75kn) + zrakoplovne pristojbe

BELGIJA

Bruxelles – Bruges – Gent – Dinant – Waterloo - Leuven


Program putovanja

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman (kod šaltera informacija na odlaznom terminalu) dva sata prije leta. Prijava na let OU456 (Croatia Airlines) za Bruxelles koji je na rasporedu u 06:25h. Let traje 2:15h. Dolazak u Bruxelles predviđen je u 08:40h (prema lokalnom vremenu). Po dolasku u Bruxelles slijedi odlazak na panoramski razgled grada autobusom. Posjet započinjemo kod Atomiuma, simbola grada izgrađenog za svjetsku izložbu 1958. godine. Nastavak vožnje prema Jubelparku koji je inauguriran 1880.godine u povodu 50. godišnjice neovisnosti Belgije, Cinquantenaire Park zbirka je vrtova u francuskom stilu i mjesto prepuno spomenika, skulptura i muzeja. Parkom dominira trijumfalni luk s tri luka i brončanom kvadrigom na vrhu. Vozit ćemo se i uz Europsku četvrt, što je neslužbeni naziv područja koje odgovara približnom trokutu između Bruxelles Parka, Cinquantenaire Parka i Leopold Parka gdje se nalazi većina europskih institucija. Nastavak vožnje do hotela. Prijava u hotel u samom centru grada udaljenom nekoliko minuta od Grand Place-a. Nakon kraćeg odmora odlazak na razgled grada pješice. Obići ćemo po mnogima jedan od najljepših svjetskih trgova Grand Place (dio UNESCO-ve svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama. Nedaleko se nalazi i statua Manneken Pis-a, fontane koja je igrala ključnu ulogu u nekadašnjoj distribuciji pitke vode od 15. stoljeća. Budući da je u 19. stoljeću izgubio svoju glavnu funkciju u mreži vodoopskrbe Grada, Manneken-Pis postupno je postao slika i simbol bruxelleskog folklora. Posjet Galeriji sv. Huberta, prekrasnim shopping arkadama prije nego nastavimo našu šetnju do Katedrale te parka „Parc de Bruxelles“ gdje se nalazi Kraljevska palača te Palača nacije – sjedište belgijskog parlamenta. Slobodan ostatak dana ili po želji grupe odlazak na radionicu belgijske čokolade i pralina (doplata). Noćenje u hotelu.
Doručak u hotelu. Danas odlazimo na cjelodnevni izlet u Bruges i Gent. U ranom srednjem vijeku Bruges se razvio u međunarodni trgovački centar s vlastitom lukom, što je omogućio njegov povoljan položaj i povezanost s morem. U isto vrijeme, utvrđeni grad postao je snažno političko uporište, zahvaljujući prisutnosti flamanskih grofova, koji su vladali grofovijom Flandrija. U 13. stoljeću Bruge je bio vodeće trgovačko središte sjeverozapadne Europe. Trgovci iz cijele Europe nastanili su se u gradu, au Brugeu je osnovana prva burza na svijetu. Bruges ste zaista vidjeli samo ako ste posjetili sve klasike - od Rozenhoedkaaija i tržnice, preko Jezera ljubavi i kanala, do Beguinagea, ubožnica i još mnogo toga. Kultna mjesta koja gradu daju izgled i trenutno vas šarmiraju. Dijelom stoljećima star, dijelom blistavo mlad, ali uvijek iznimno impresivan. Njegova ljepota potvrđena je 2000. godine, kada je UNESCO cijelo srednjovjekovno središte grada uvrstio u svjetsku baštinu. Nakon razgleda, slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Gentu. Povijest Genta počinje 630. godine kada je sveti Amand odabrao mjesto ušća dviju rijeka, Lys i Scheldt za izgradnju opatije. Gotovo 1400 godina povijesti i danas je opipljivo u gradu: srednjovjekovni dvorac okružen jarkom, impozantna katedrala, zvonik, tri beginaže. Gotovo nigdje drugdje nema toliko povijesti po kvadratnom metru nego u povijesnom srcu Genta. Od 1000. do oko 1550. godine Gent je bio jedan od najvažnijih gradova u Europi. Bio je veći od Londona i drugi po veličini iza Pariza. Jedna od glavnih atrakcija Genta nalazi se u samom središtu grada. Dvorac grofova (Gravensteen) iz 12. stoljeća nemoguće je zaobići. S jarkom i tornjićima, impozantna građevina nadvija se nad rijekom Lys. Nastavak šetnje do zvonika iz 14. stoljeća koji se nalazi na popisu UNESCO-a  i sa 91 m. najviši je u Belgiji. Njegov veliki zmaj koji se nalazi na vrhu postao je neka vrsta gradske maskote. Ukoliko se popnete na vrh upoznat ćete dvije prethodne inkarnacije zmaja. Do vrha vodi oko 350 stepenica (doplata). Uđite kroz Lakenhalle, gentsku suknarnicu koja je napola izgrađena 1445. i dovršena tek 1903. Ljubitelji umjetnosti nikako ne bi smjeli preskočiti katedralu Sint-Baafskatedraal kako bi bacili pogled na poliptih "Obožavanje mističnog janjeta", raskošan prikaz srednjovjekovnog religioznog razmišljanja koje je jedno od najranijih poznatih uljanih slika. Dovršen 1432. godine, naslikali su ga flamanski umjetnici braća Van Eyck kao oltarnu sliku i sastoji se od 20 ploča. Slobodno vrijeme u Gentu prije povratka u Bruxelles. Noćenje u hotelu.
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet Dinant/Waterloo (doplata). Dinant je relativno malen, ali vrlo slikovit grad u pokrajini Namur u Belgiji. Proteže se uz rijeku Meuse uz strmu stijenu i šumu. Njegov stari grad je možda jedna od najimpresivnijih znamenitosti u Valoniji. Najpoznatija znamenitost grada je gotička crkva Naše Gospe od Dinanta na obali rijeke, s jedinstvenom kupolom u obliku luka. Iznad crkve uzdiže se okomita stijena na kojoj se nalazi citadela, obnovljena 1821. godine kada je Dinant bio dio Ujedinjenog Kraljevstva Nizozemske. Najpoznatiji stanovnik Dinanta bio je glazbenik i izumitelj Adolphe Sax (1814.-1894.). Posjetit ćemo mali muzej koji vam govori o njegovom životu i kako je izumio saksofon, a osim po saksofonu grad je poznat i po pivu Leffe. Čut ćemo priču o pivu koje se proizvodilo u drevnom samostanu, danas pretvorenom u jedinstven i prekrasan hotel pod imenom “La Merveilleuse”. Priča koja će probuditi sva vaša osjetila i naravno završiti kušanjem. Ovo iskustvo u samom srcu Dinanta ne samo da će vam pružiti impresivan pogled na dolinu rijeke Meuse, već će vam štoviše omogućiti da istražite bogati karakter i duboke korijene ovog izuzetnog samostanskog piva. Slobodno vrijeme u Dinantu. Na putu prema Bruxellesu zaustavit ćemo se još pored malog mjesta Waterloo koje je 18.06.1815. godine zauvijek upisan na svjetsku kartu. Tu je održana jedna od najpoznatijih bitaka u čitavoj svjetskoj povijesti. Napoleon Bonaparte konačno je poražen na bojnom polju što je dovelo do njegove abdikacije i predaje Britancima. Poslan je na otok sv.Helenu, gdje je umro 1821. godine. Vođena tura po lokalitetu uključuje obilazak muzeja, panorame 1912 i memorijalnog „lavljeg brda“. Nakon posjeta povratak u Bruxelles. Slobodna večer. Noćenje u hotelu.
Doručak u hotelu. Odjava. Napuštamo Bruxelles i vozimo se prema obližnjem Leuvenu. Leuven se može pohvaliti najljepšom gradskom vijećnicom u zemlji, a to je i grad u kojem Belgijci proizvode svoje pivo Stella Artois. Odvest ćemo vas do najveće Beguinage u Flandriji i do drevne suknarnice koja je izvorno korištena za prodaju tekstila. Ubrzo nakon osnutka sveučilišta (1425.) grad je dio zgrade dao na raspolaganje fakultetima kao učionicu. Kada su njemački okupatori zapalili središte Leuvena, sveučilišna dvorana bila je gotovo potpuno uništena (osim fasade). Također je u plamenu izgorjelo ukupno 300.000 knjiga i rukopisa. Sveučilišna knjižnica je nakon toga ponovno izgrađena na Ladeuzepleinu. Svratit ćemo i na grob oca Damjana, zaštitnika gubavaca koji je nedavno proglašen blaženim. Nikako ne možemo preskočiti ni jedinstveni 'Oude Markt'. Njegovi brojni lijepi pubovi oduvijek su bili mjesto susreta u Leuvenu. Isto tako ne možemo napustiti Leuven, a da ne posjetimo Grote Markt i staru gradsku vijećnicu, simbol grada i njegovu najimpresivniju građevinu. Slobodno vrijeme nakon razgleda za kasni ručak, shopping ili samostalne razglede prije polaska prema zračnoj luci. Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava na let za Zagreb. Let OU4457 na rasporedu je u 20:25h, a dolazak u Zagreb predviđen je u 22:25h.

Cijena

645€ (4.859,75kn) + 150€ (1.130,17kn) zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Bruxelles - Zagreb (ekonomska klasa), noćenja prema programu u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom u strogom centru grada, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, izlet u Bruge i Gent, Posjet Leuvenu, razgled Bruxellesa autobusom i pješice, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (150€ / 1.130,17 kn); doplatu za jednokrevetnu sobu (150€ / 1.130,17kn), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, izlet u Dinant i Waterloo (95€ / 715,78 kn), radijonica belgijske cokolade i pralina (55€/ 414,40 kn), napojnice za lokalne vodiče/vozače, putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit)

Osnovne informacije

Termin putovanja:
08.06.-11.06.2023.
Trajanje putovanja:
4 dana / 3 noći
Cijena:
od 645€ (4.859,75kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
20
Vize:
nije potrebna
Rok za prijavu:
01.04.2023.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
08.06.-11.06.2023.
Trajanje putovanja:
4 dana / 3 noći
Cijena:
od 645€ (4.859,75kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
20
Vize:
nije potrebna
Rok za prijavu:
01.04.2023.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.