Termin putovanja:
23.10.-04.11.2024.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
od 4.660 € + zrakoplovne pristojbe

EKVADOR I GALAPAGOS

QUITO – MITAD DEL MUNDO – COTOPAXI – BANOS – GUAMOTE – INGAPIRCA – CUENCA – GUAYAQUIL - GALAPAGOS


Program putovanja

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let KLM za Amsterdam na liniji KL1964 u 06:25 sati. Dolazak u Amsterdam predviđen je u 08:25 sati. Nastavak leta za Limu na liniji KL755 u 09:50 sati. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Quito predviđen je u 14:35 sati (let traje 11:45h). Nakon obavljanja graničnih formalnosti vozimo se do našeg hotela u starom kolonijalnom centru grada. Ostatak dana/večeri je slobodno za aklimatizaciju i privikavanje na novo okruženje i nadmorsku visinu. Po želji grupe odlazak u restoran na zajedničku večeru. Noćenje.
Doručak. Današnji dan namijenjen je obilasku glavnog grada i njegove okolice. Quito je smješten u Andama, stisnut između planinskih vrhova i vulkana na nadmorskoj visini od 2850 metara. Pun je tradicionalne ekvadorske „Sierra“ kulture, užurbanih tržnica, zelenih parkova, prometnih trgovačkih ulica zagušenih prometom i nevjerojatnog povijesnog kolonijalnog središta grada. Ujutro ćete uživati ​​u obilasku kolonijalnih znamenitosti u povijesnom središtu, uključujući posjet impresivnoj bazilici, poznatom trgu Plaza de Independencia, crkvi San Francisco i drugim povijesno važnim spomenicima glavnog ekvadorskog grada. Prošetat ćete popločanim ulicama, uživati u kolonijalnoj arhitekturi i promatrati lokalni život na starim trgovima. Centar Quita je Plaza de la Independencia, kolokvijalno poznata kao Plaza Grande, mjesto na kojem se susreću svakodnevni život te povijesni i nacionalni simbolizam. Središnji element trga i ikona grada je spomenik herojima neovisnosti 10. kolovoza 1809. To je datum koji se slavi kao prvi krik neovisnost od španjolske monarhije, možda najvažniji događaj u formiranju moderne države. Slobodno vrijeme za ručak (doplata). Nakon ručka krećemo prema sjeveru do spomenika „Mitad del Mundo“ jer stoji doslovno na polovici svijeta! Posjetit ćemo i jedinstveni muzej Inti Ñan gdje možete dokazati (ili opovrgnuti) razne znanstvene fenomene koji vrijede samo na ekvatoru. U središtu „Grada na sredini svijeta“ nalazi se središnji dio parka: 30 m visok, kameni trapezoidni spomenik na čijem se vrhu nalazi globus izgrađen u spomen na Francusko-španjolsku geodetsku misiju iz osamnaestog stoljeća koja je utvrdio njegovu približnu lokaciju. Druge atrakcije unutar parka uključuju izložbu Viviendas Ancestrales (Domovi predaka), s rekreacijama tradicionalnih nastambi iz Amazone, Anda i obale; Museo de Cacao koji istražuje povijest ekvadorske proizvodnje čokolade; maketa kolonijalnog Quita, mali planetarij i Museo de la Cerveza Artesanal. Povratak u Quito. Noćenje.
Doručak. Odjava iz hotela. Danas napuštamo Quito i vozimo se kroz ekvadorski paramo prema jednom od najviših aktivnih vulkana na svijetu - Cotopaxi. Ujutro ćemo posjetiti jezero Limpiopungo i saznati više o tom području u malom muzeju parka. Nakon toga, automobil će vas odvesti do parkirališta odakle možete pješačiti do prve stanice kako biste izbliza doživjeli ovaj vulkan. Ovo je strmi uspon koje traje oko jedan sat. Slobodno vrijeme za ručak i nastavak puta. Posjetit ćemo farmu ruža kako bi se upoznali sa svim fazama uzgoja tog cvijeta koji putuje na milijune odredišta diljem svijeta. Nakon toga, nastavljamo put do zelenih bujnih planina i mjesta Baños. Prijava u hotel. Noćenje.
Nakon doručka krećemo na vožnju poznatom „Dolinom slapova“ - zelenom dolinom koja se proteže cijelim putem od Bañosa prema regiji Amazone. Duž ove rute nalazi se desetak najljepših vodopada ekvadora, uključujući poznati 'Pailon del Diablo' ili Đavolji kotao. Svaki slap će vas oduševiti, a duž rute vas čekaju uzbudljive avanturističke aktivnosti kao npr. žičare, mostovi, canopy zipline, kanjoning, planinarenje, biciklizam, bungee itd. (doplata). Do slapova se može doći žičarom ili kratkim pješačenjem kroz dolinu. Većina slapova izvire iz rijeke Pastaza. Zvijezda je svakako Pailon del Diablo, drugi najveći vodopad u Ekvadoru gdje možete puzati niz špilje u stijenama sve dok ne budete točno iza vodopada. Ponesite pončo ili kabanicu jer ćete sigurno pokisnuti. Povratak u hotel. Noćenje.
 
Doručak i dojava iz hotela. Danas nas čeka posjet arheološkom kompleksu Ingapirca, bez sumnje najimpresivnijoj ruševini Inka u Ekvadoru. Ingapirca ili „zid Inka" je grad u provinciji Cañar nekih 80 kilometara sjeverno od Cuence i na 3180 metara nadmorske visine. Ingapirca vam nudi nevjerojatan pogled u prošlost uz upoznavanje kulture Cañari i Inka. Naučit ćete sve o različitim stilovima gradnje hramova kao i preciznim solarnim izračunima i sustavima akvadukta. Osim kulture, moći ćete okusiti i ukusnu gastronomiju ovog kraja koja slovi za jednu od najboljih u cijeloj zemlji. Prijava u hotel. Noćenje.
Nakon doručka i odjave iz hotela čeka nas transfer do Cuence. Po dolasku odlazimo na razgled po mnogima najljepšeg grada u Ekvadoru. Obilazak uključuje tradicionalne četvrti San Sebastiana, Muzej moderne umjetnosti, park Calderon, tržnicu cvijeća, katedralu Sagrario i novu katedralu, koja se smatra jednom od najvećih u Latinskoj Americi. Naravno, posjet Cuenci nije potpun bez posjeta poznatoj tvornici panamskih šešira gdje možete promatrati izradu najfinijih šešira na svijetu! Ekvador, a ne Panama, izvorište je i središte proizvodnje onoga što je širom svijeta dobro poznato kao "panamski šešir". Razlog za ovo zbunjujuće ime je taj što su se ovi ekvadorski šeširi izvozili u Panamu dok se Panamski kanal gradio početkom 1900-ih. Tada je američki predsjednik Roosevelt posjetio gradilište i fotografirao se sa šeširom u Panami. Otuda se od tada zadržao naziv "Panama šešir". Posjet tvornici  pokazuje delikatan proces koji je potreban za proizvodnju ovih šešira. Naučit ćete više o povijesti ove ekvadorske tradicije dok izravno zavirite u proces izrade šešira u tvornici koja je već pet generacija najstariji i najiskusniji proizvođač panama šešira u Ekvadoru. Prijava u hotel. Noćenje.
Doručak u hotelu. Danas ćemo posjetiti Gualaceo i Chordeleg, dva mala i vrlo šarmantna gradića rukotvorina. Tura počinje posjetom slikovitom selu San Bartolomé, poznatom po izradi gitara. Uz glavnu cestu nalazi se nekoliko radionica. Posjetit ćemo jednu od radionica, kao i središte mjesta. Putem ćete vidjeti žene, poznate Cholas Cuencanas, kako pletu toquilla slamnate šešire dok šeću ili čekaju autobus. Nastavljamo posjet u Chordelegu, gdje se između ostalog obrađuje zlato, srebro, filigran, drvo, keramika i rukotvorine. Tijekom obilaska upoznat ćemo se sa nekim od lokalnih zanata, a imat ćete i slobodno vrijeme za kupovinu tradicionalnih proizvoda regije. Posjetit ćemo i tipičnu tržnicu hrane kantona Gualaceo, gdje po želji možete probati ukusni Chancho Hornado, jelo od pečene svinjetine uz llapingachos (krumpir) i salatu. Osim toga, imat ćemo priliku kušati tipično piće ovog mjesta - rosero. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Na kraju našeg izleta, stižemo do radionice “Chales” ili “Macanas” - tipične haljine kraja. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak i odjava iz hotela. Danas napuštano Cuencu i odlazimo do NP Cajas. Posjet započinjemo u području Llaviuco. Ova staza je ravna i lagana za hodanje kroz šumu koje traje otprilike 45 minuta do 1 sat. Potom nastavljamo posjet prema najvišoj zoni parka Tres Cruces (oko 4.160 m.n.v.) gdje ćemo imati panoramski pogled na ovaj NP. Nakon posjeta “Tres Cruces” slijedi vožnja do lagune Toreadora, gdje ćemo posjetiti centar za posjetitelje. Nakon kratkog uvoda krećemo u šetnju u trajanju od cca 2:30h na nadmorskoj visini od 3600 do 3900 metara nadmorske visine. Šetnja prelazi šumu Polylepis zvanu "San Luis" i putem nas vodi kroz lagune United, Totoras i Patoquinuas. Po završetku posjeta krećemo put našeg hotela u Guayaquilu. Prijava i noćenje.
Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Guayaquil na vrijeme za naš let za Galapagos. Nakon što sletimo u zračnu luku Baltra, odlazimo na fantastično putovanje u visoravan Santa Cruz - najbolje mjesto za vidjeti divovsku kornjaču izbliza u divljini. Kornjače lutaju bujnim planinama u potrazi za hranom ili se hlade u blatnim jezercima. Šetnja stazama dok nam vodič objašnjava neke zanimljivosti o ovim nježnim divovima. Tu je i tunel lave koji možete istražiti. Nakon ove aktivnosti, posjetit ćemo i istraživačku stanicu Charlesa Darwina gdje ćemo od svog vodiča dobiti više informacija o otocima, s naglaskom na Darwinove teorije. Prijava u hotel u mjestu Puerto Ayora. Noćenje.
Danas odlazimo otkriti jedan od nenaseljenih otoka brodom. Obilazak uključuje vođenu turu po otoku i vrijeme za ronjenje s ručkom na brodu. Posjetit ćemo jedan od nenaseljenih otoka:
Bartolome: mjesto kultnog krajolika Galapagosa Pinnacle Rock. Do prekrasnog pogleda i vidikovca vodi 360-ak stepenica. Usput možete vidjeti fumarole lave i uživati ​​u nevjerojatnom mjesečevom krajoliku. Uz malo sreće, ovdje možete vidjeti i jedinog tropskog pingvina na svijetu. Nakon posjeta kopnu, imat ćete vremena za istraživanje nevjerojatnih podvodnih životinja dok ronite.
North Seymour: Jedan od najboljih otoka Galapagosa za ptice. S crvenim tlom krajolik otoka je vrlo egzotičan. Još jedna zanimljiva vrsta pronađena na North Seymouru je kopnena iguana, jedinstvena vrsta od onih koje se mogu vidjeti na drugim otocima.
South Plazas: Ovaj mali, ali slikoviti otok ima fantastičnu koncentraciju divljih životinja, od morskih lavova do kopnenih iguana i mnogih vrsta ptica. Dramatične litice, plavo more i spektakularni prirodni crveni tepih od algi čine krajolik ovog otoka posebno lijepim.
Santa Fe: Raznolik otok s prekrasnom plažom od bijelog pijeska prepun morskih lavova. Otok je prekriven ogromnim stablima kaktusa, hranom za veliku populaciju kopnenih iguana. Santa Fe se također smatra jednim od najboljih mjesta za ronjenje na Galapagosu gdje se raže i morski psi često mogu vidjeti.
Posjet je podložan promjeni od strane NP.
Povratak u hotel. Noćenje.
 
Danas odlazimo otkriti jedan od nenaseljenih otoka brodom. Obilazak uključuje vođenu turu po otoku i vrijeme za ronjenje s ručkom na brodu. Posjetit ćemo jedan od nenaseljenih otoka:
Bartolome: mjesto kultnog krajolika Galapagosa Pinnacle Rock. Do prekrasnog pogleda i vidikovca vodi 360-ak stepenica. Usput možete vidjeti fumarole lave i uživati ​​u nevjerojatnom mjesečevom krajoliku. Uz malo sreće, ovdje možete vidjeti i jedinog tropskog pingvina na svijetu. Nakon posjeta kopnu, imat ćete vremena za istraživanje nevjerojatnih podvodnih životinja dok ronite.
North Seymour: Jedan od najboljih otoka Galapagosa za ptice. S crvenim tlom krajolik otoka je vrlo egzotičan. Još jedna zanimljiva vrsta pronađena na North Seymouru je kopnena iguana, jedinstvena vrsta od onih koje se mogu vidjeti na drugim otocima.
South Plazas: Ovaj mali, ali slikoviti otok ima fantastičnu koncentraciju divljih životinja, od morskih lavova do kopnenih iguana i mnogih vrsta ptica. Dramatične litice, plavo more i spektakularni prirodni crveni tepih od algi čine krajolik ovog otoka posebno lijepim.
Santa Fe: Raznolik otok s prekrasnom plažom od bijelog pijeska prepun morskih lavova. Otok je prekriven ogromnim stablima kaktusa, hranom za veliku populaciju kopnenih iguana. Santa Fe se također smatra jednim od najboljih mjesta za ronjenje na Galapagosu gdje se raže i morski psi često mogu vidjeti.
Posjet je podložan promjeni od strane NP.
Povratak u hotel. Noćenje.
 
Doručak u hotelu. Odjava i transfer do zračne luke radi prijave na let za Guayaquil. Dolazak u Guayaquil u ranim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme u zračnoj luci do prijave na let za Amsterdam. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amsterdam na liniji KL755 (KLM) u 20:05 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. (let traje 11:45h)
Dolazak u Amsterdam je predviđen u 13:20 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji KL1969 u 21:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 22:55 sati.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi u ½ sobi: 4.660 € + zrakoplovne pristojbe 580 € FM popust 60€ / vrijedi do 15.05. ili do popunjenja mjesta po FM

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Amsterdam – Quito - Guayaquil – Amsterdam - Zagreb (ekonomska klasa), lokalne letove Guayaquil – Galapagos - Guayaquil, 11 noćenja prema programu u hotelima 4* (noćenje i doručak), ostale obroke prema programu (4 ručka), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (580€); doplatu za jednokrevetnu sobu (915€), Ulaznicu za NP Galapagos 200USD + Tranzitna kontrolna karta 20USD (plaćanje na licu mjesta), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu navedeni u programu, napojnice za lokalne vodiče, vozače i nosače prtljage (40€/40$ – plaćanje na licu mjesta), putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit)

Osnovne informacije

Termin putovanja:
23.10.-04.11.2024.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
od 4.660 € + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
12
Vize:
NIJE POTREBNA
Rok za prijavu:
15.07.2024.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
23.10.-04.11.2024.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
od 4.660 € + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
12
Vize:
NIJE POTREBNA
Rok za prijavu:
15.07.2024.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.