Trajanje putovanja:
14 dana / 11 noćenja

NOVI ZELAND

AUCKLAND – WAIHEKE OTOK – MATAMATA – ROTORUA – QUEENSTOWN – ARROWTOWN – MILFORD SOUND – FRANZ JOSEF – CHRISTCHURCH - AKAROA
PREUZMITE PDF


Program putovanja

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman (kod šaltera informacija na odlaznom terminalu) 2:30h prije leta. Prijava na let EK2031 za Dubai koji je na rasporedu u 14:30h. Let traje 5:30h. Dolazak u Dubai predviđen je u 23:00h (prema lokalnom vremenu).

Nastavak putovanja za Auckland je na letu EK450 u 2:00h. Let traje 18:25h sa jednim međuslijetanjem u Denpasaru/Bali u trajanju od cca 1:40h (trajanje leta 16:45h). Obroci tijekom leta.

Predviđeno slijetanje u Auckland je u 05:25h po lokalnom vremenu. KIA ORA !!! Dobrodošli na Novi Zeland. Nakon obavljanja carinskih formalnosti krećemo prema hotelu. Prijava u hotel (rani check-in je osiguran). Doručak u hotelu. Odmor do ranog poslijepodneva. U ranim poslijepodnevnim satima krećemo u razgled Aucklanda. Poznat i kao „grad jedra“ Auckland nije samo grad, Auckland je čitava regija prepuna različitih doživljaja i avantura. Posjetit ćemo Auckland Domain, park koji se nalazi u ugaslom krateru vulkana Pukekawa u kojem se nalaze neke od najvećih znamenitosti ovog grada. Uz prekrasne staklenike Auckland Domaina posjetit ćemo i Auckland muzej gdje ćemo uz neke od najpoznatijih eksponata prisustvovati i kratkoj prezentaciji maorske kulture. Posjet kvartu Parnell, najstarijem i najelegantijem kvartu u gradu sa velikim brojem kafića i restorana. Slobodno vrijeme za kratku šetnju ili kasni ručak. Nastavljamo sa našim panoramskim razgledom i završavamo na zapadnoj obali. Posjetit ćemo plažu Piha koja je poznata po svojim stijenama i crnom pijesku. Povratak u hotel i odlazak na večeru dobrodošlice. Noćenje
Doručak u hotelu. Današnji dan je stvoren za uživanje – posjetit ćemo otok Waiheke – poznat i kao „otok vina“.  Otok je poznat po velikom broju boutique vinarija koje proizvode neka od najkvalitetnijih vina u zemlji. Uglavnom su to „Bordeaux-style“ vina iako proizvode i vrlo kvalitetan Chardonnay i Sauvignon Blanc, a poznati su i po Syrah-u koji je pred nekoliko godina bio nagrađen kao najbolji u svijetu. Mi ćemo posjetiti tri vinarije gdje ćemo kušati njihova vina. A osim vina uživat ćemo i u kamenicama iz zaljeva Hauraki. Te pacifičke kamenice tamo se uzgajaju od ranih 1970-ih godina i jedno je od prvih mjesta uzgoja kamenica u NZ. Uz lokalne sireve uživat ćemo i u tzv. „Kiwi high tea“ piknik ručku – plati lokalnih proizvoda i narezaka. Povratak trajektom u poslijepodnevnim satima. Kratka šetnja od našeg hotela. Slobodna večer. Noćenje.
 
Doručak u hotelu. Odjava. Danas napuštamo Auckland i putujemo prema jugu i mjestu Matamata. To je mjesto na mapu NZ upisano pred dvadesetak godina kada je izgrađeno za potrebe snimanja jedne od najpopularnijih trilogija svih vremena – „Lord of The Rings“. Set je korišten i za drugu trilogiju istog redatelja – „Hobbit“. Tzv. Hobbiton koji je u filmovima „glumio“ Shire jedini je set koji je sačuvan nakon snimanja svih filmova. Prošetat ćemo setom, slikati se ispred poznatih kuća hobita, nazdraviti u Green Dragon inn-u te ručati u tematskom restoranu na lokalitetu. Nakon našeg razgleda uvjerit ćete se kako je ovaj predivini dio farme Waikato postao jedan od najprepoznatljivijih filmskih setova svih vremena. Nakon razgleda nastavljamo vožnju prema Rotorui. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Noćenje.
 
Doručak u hotelu. Nakon doručka slobodno vrijeme prije nego krenemo u šetnju kroz park prirode Rainbow Springs (u ranim poslijepodnevnim satima). Park je vrlo važan za očuvanje ugroženih vrsta tipičnih za Novi Zeland. Tu ćemo se upoznati sa simbolom Novog Zelanda – pticom Kiwi. Kiwi je ugoržena vrsta ptice koja je svim stanovnicima Novog Zelanda dala nadimak - „Kiwis“. Ove monogamne ptice, koje ne mogu letjeti, budu u vezi i do preko 20 godina. Uz kiwie upoznat ćemo još neke stanovnike Novog Zelanda – tuatara, kea i kaka samo su neki od njih. Naučit ćemo više o samom projektu očuvanja kiwia koji je na ovom mjestu polučio i najviše uspjeha, a ako budemo imali sreće možda vidimo i malog kiwia kad se izlegne. Nakon posjeta parku prirode Rainbow Springs upoznat ćemo se sa kulturom i običajima lokalnog stanovništva – Maora. Pripremite se za večer legendi i priča, običaja i tradicija, pjesme i plesa. Dočekat će nas uz tradicionalni doček Powhiri, a naravno za nas će izvesti i svima poznatu Haku. Večera je u maorskom stilu, tzv. Hangi večera. Prije povratka u hotel posjetit ćemo i gejzir Pohutu. Noćenje.
 
Doručak u hotelu.Odjava. Nakon odjave slijedi transfer do zračne luke Rotorua kako bi se prijavili na let za Queenstown (s presjedanjem). Napuštamo sjeverni otok i naš obilazak Novog Zelanda nastavljamo na južnom kojeg nazivaju Te Waipounamu.Iako površinom veći, zbog čega ga nazivaju i novozelandskim kopnom, južni je otok dom samo četvrtini stanovnika NZ-a. Početkom kolonizacije južni je otok privukao većinu doseljenika zbog „zlatne groznice“, ali sve se promijenilo početkom 20.st. kada sve više stanovnika seli na sjever. Tu zlatnu groznicu osjetit ćemo u Arrowtownu, starom „zlatnom“ centru koji je i danas sačuvao dio tog kolonijalnog šarma i karaktera. Sam grad nastao je uz rudnike zlata gdje se tisuće i tisuće ljudi naseljavalo u nadi da će pronaći vrijedan grumen. Od sredine 19.st. tu se naselila i manja zajednica Kineza čiju ćemo zajednicu posjetiti. Nakon kraće šetnje kroz Arrowtown imat ćete i malo slobodnog vremena za šetnju ili shopping. Nastavljamo naš obilazak posjetom jednoj od najpoznatijih vinarija Novog Zelanda. Gibbston Valley Winery je jedan od pionira uzgoja grožđa i proizvodnje vina na Novom Zelandu. Ova mala vinarija koju okružuju spektakularne planine poznata je po svom Pinot Noir-u. Njihova rezerva iz 2000. godine proglašena je najboljim svjetskim Pinot Noir-om. Osim toga poznati su i po uzgoju sivog i bijelog pinota te chardonnaya i rieslinga. Ručat ćemo danas u vinariji uz naravno vinsku probu. Nastavljamo put prema našem hotelu u Queenstownu. Prijava. Slobodan ostatak dana. Noćenje u hotelu.
Doručak u hotelu. Danas ćemo uživati u spektakularnoj prirodi južnog otoka jer nas do naše destinacije – Milford Sounda čeka pregršt predivnih vizura i prirodnih fenomena koje pruža južni otok. Vožnju započinjemo uz tzv. Devil's Staircase – jednu od mnogobrojnih prekrasnih foto prilika na našem današnjem putu. Vozimo se uz jezero Wakatipu (najduže jezero u zemlji na kojem se smjestio Queenstown) te prolazimo uz Te Anau, gradić na istoimenom jezeru. Te Anau je najveće jezero južnog otoka i gotovo cijelom svojom površinom nalazi se u NP Fiordland, najvećem nacionalnom parku u NZ. Cijeli JZ dio otoka je pod zaštitom UNESCO-a i obuhvaća 4 NP (od ukupno 14 koliko ih ima na NZ) koji su zajedno upisani na UNESCO-vu listu pod nazivom Te Wahipounamu, što na maorskom znači „mjesto zelenog kamena“. Vozimo se dalje kroz tunel Homer – uz nekoliko foto pauza – jezero Mirror, vidikovac Pop, dolina Cleddau, vrh Mitre, slap Bowen itd itd. Tu tek počinje naš posjet Milford Sound-u, jednom od mnogobrojnih fjordova JZ dijela otoka. Milford Sound je najpoznatija turistička atrakcija u NZ koja se redovito pojavljuje na listama top turističkih atrakcija u svijetu. Rudyard Kipling nazvao ga je osmim čudom svijeta. Ručak je danas uključen i to na brodu dok krstarimo prekrasnim prirodnim fenomenom JZ Novog Zelanda. Povratak autobusom nakon krstarenja u naš hotel u Queenstownu. Ukoliko želite ovaj dan učiniti još spektakularnijim, uz povoljne vremenske prilike (i naravno doplatu) možete se u Queenstown vratiti avionom (doplata na licu mjesta – cca 400 NZD). Noćenje u hotelu.
 
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak (fakultativno/doplata) u blizinu Queenstowna na tzv. Shotover Jet. Shotover je ime rijeke koja prolazi kroz čitav niz spektakularnih kanjona. Kroz uske kanjone se vozimo posebno dizajniranim brodovima brzinom i do 90km/h. Ovaj adrenalinski doživljaj sigurno je nešto što ćete pamtiti cijelog života, a sama vožnja traje cca 25 min. Povratak u hotel. Odjava. Danas nas put vodi prema najpoznatijem glečeru Novog Zelanda – Franz Josef. Glečer se nalazi na zapadnoj obali južnog otoka, dug je 12km i dio je Tai Poultini NP. Njemački istraživač Julius Von Haast dao mu je ime 1865. godine, no lokalno stanovništvo zvalo ga je Kā Roimata o Hine Hukatere prema maorskoj legendi koja se veže uz taj glečer. No prije nego stignemo do malog sela koje se nalazi uz sam glečer uzivat ćemo u prekrasnoj vožnji zapadnom obalom južnog otoka. Na putu do jezera Wanaka gdje nas čeka ručak proći ćemo uz Jezero Hawea, rijeku Kawarau te istoimeni kanjon rijeke. Nastavljamo put preko prijevoja Haast (jednog od tri prijevoja preko južnih Alpa) te kroz NP Mount Aspiring, a uživat ćete i u prekrasnim vizurama tasmanovog mora. Prijava u hotel u selu Franz Josef koje broji svega 400-njak stanovnika. Slobodan ostatak dana. Noćenje.
Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo u osvajanje glečera Franc Josef. Uz pomoć stručnog vodiča uživat ćemo u trosatnoj avanturi kroz glečer i divovske komade leda koji ga tvore. Tu ćemo naučiti sve o povijesti glečera, prošlosti i budućnosti, a naravno saznat ćemo i malo više o legendi koja je dala glečeru maorsko ime Kā Roimata o Hine Hukatere. Na kraju našeg uspona čeka nas nagrada - spektakularna panorama. Nakon „osvajanja“ glečera poslijepodne je slobodno za odmor, a nema boljeg načina za odmor od posjete termalnim bazenima Glacier Hot Pools (ulaznica za posjet je uključena u cijenu) koji se nalaze nedaleko od našeg hotela. Ukoliko Vam nije dosta uzbuđenja možete se odvažiti na fakultativni let helikopterom iznad glečera (doplata na licu mjesta – cca 350 NZD). Noćenje u hotelu.
 
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela. Napuštamo Franz Josef i vozimo se prema malom mjestu Hokitika. Puno prije dolaska Europljana na Novi Zeland i zlatne groznice, maorsko stanovništvo već je tu pronašlo tzv.Pounamu danas poznat i kao zeleni kamen tj. Novozelandski žad. Nekada statusni simbol danas se obrađuje u radionicama pa ćemo se i mi upoznati sa ovim vrijednim kamenom i njegovom obradom. Nastavljamo vožnju prema gradiću Greymouth gdje nas čeka još jedan od “highlighta“ našeg putovanja, a to je vožnja TranzAlpine Expressom. TranzAlpine je jedna od najljepših vožnji vlakom u svijetu koja spaja zapadnu i istočnu obalu južnog otoka prolazeći uz prostrane farme, obale jezera i rijeka, velika prostranstva, šume i spektakularne južne Alpe. Prijava u hotel po dolasku u Christchurch. Noćenje.

 
Doručak u hotelu. Nakon doručka vozimo se do francuskog sela Akaroa – koje se nalazi u ugaslom krateru vulkana cca 75km južnije od Christchurcha. Tu ćemo se ukrcati na katamaran kojim ćemo ploviti oko ugaslog kratera vulkana. Akaroa je poznata po prekrasnoj prirodi i vrlo raznolikom životinjskom svijetu. Imat ćemo priliku vidjeti i rijetku vrstu delfina poznatu kao Hektor ili novozelandski delfin. Možda ugledamo i najmanjeg pingvina na svijetu tzv. Malog pingvina, prepoznatljivog po bijelim oznakama na peraji. Prije završetka krstarenje imat ćemo i priliku vidjeti impresivnu „katedrala“ spilju. Po završetku krstarenja slobodno u mjestu Akaroa – jedinom „francuskom“ mjestu na NZ. Posjetit ćemo i vidikovac gdje ćemo uživati u prekrasnoj panorami cijelog kraja, a ukoliko nam vrijeme dozvoli posjetit ćemo i nagrađivanu farmu na kojoj proizvode odlične sireve. Povratak u Christchurch te odlazak na zajedničku večeru. 

Nakon doručka – odjava iz hotela. Nakon odjave odlazimo na razgled Chirstchurcha – najveceg grada južnog otoka, koji je teško stradao u potresu 2011. godine. Nakon razgleda krećemo na vožnju rijekom Avon gdje će nas veslači u odijelima iz ranog 20.st. provesti u tradicionalnim brodovima kroz prekrasne dijelove grada, uključujući i botanički vrt. Po završetku razgleda čeka nas transfer u zračnu luku Christchurch kako bi se prijavili za naš let za Zagreb. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let kompanije Emirates EK413 za Dubai koji je na programu u 18:45h (sa tehničkim zaustavljanjem u Sydneyu u trajanju od 01:40h). Obroci će biti služeni u avionu. Noćni let.

Dolazak u Dubai predviđen je u 05:15h (lokalno vrijeme). Nastavak leta za Zagreb je na letu EK2012 u 10:00h. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 13:15h (lokalno vrijeme – trajanje leta 06:15h)

Cijena

Osnovne informacije

Trajanje putovanja:
14 dana / 11 noćenja
Najmanji broj putnika:
20
Vize:
NZeTa - uključena u cijenu
Rok za prijavu:
01.10.2019.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Trajanje putovanja:
14 dana / 11 noćenja
Najmanji broj putnika:
20
Vize:
NZeTa - uključena u cijenu
Rok za prijavu:
01.10.2019.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.