Termin putovanja:
14.05.- 25.05.2024.
Trajanje putovanja:
12 dana / 9 nocenja
Cijena:
3880 € + zrakoplovne pristojbe 570 €

NAMIBIJA

Sossusvlei – Swakopmund – Damaraland – Twyfelfontein – Etosha National Park – Windhoek


Program putovanja

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 12:45 sati. Polijetanje zrakoplova kompanije Lufthansa na liniji LH1415 za Frankfurt u 14.45 sati s dolaskom u 16:20h (let traje 1:35h). Nastavak leta na liniji LH4356 za Windhoek u 21:05 sati. Noćni let. Obroci u zrakoplovu.
Dolazak u Windhoek u 07.10 sati po lokalnom vremenu (let traje 10:05h). Nakon imigracijskih i carinskih formalnosti krećemo prema Sossusvleiju gdje ćemo provesti dvije noći. Putem ćemo se zaustavljati kako bi uživali u prekrasnoj prirodi, a ako nam vrijeme dopusti, zaustavit ćemo se u Solitaireu zbog jedne prave namibijske tradicije. Ovo putovanje će trajati otprilike 4 do 5 sati i stići ćemo u naš lodge na vrijeme za promatranje našeg prvog afričkog zalaska sunca. Sossusvlei je vjerojatno najspektakularnija i najpoznatija atrakcija Namibije. Sossusvlei je mjesto gdje ćete pronaći legendarne crvene pješčane dine Namiba. Čisto plavo nebo u kontrastu je s divovskim crvenim pješčanim dinama što ovo čini jednim od prirodnih čuda Afrike i rajem za fotografe. Osim atrakcija u Sossusvleiju - dina 45, Hiddenvlei, Big Daddy i Deadvlei - druge atrakcije u tom području uključuju kanjon Sesriem i nacionalni park Namib-Naukluft, gdje se planine Namiba spajaju s ravnicama. Večera u lodgeu. Noćenje.
Danas ustajemo prije izlaska sunca da se uz šalicu kave pripremimo za naš posjet Sossusvleiju. Nakon što se ulazna vrata parka otvore vozit ćemo se oko 30 minuta dok sunce izlazi iznad nevjerojatnih crvenih dina. Dine u ovom području su jedne od najviših na svijetu, dosežu gotovo 400 metara i pružaju priliku za snimanje prekrasnih slika pri prekrasnom jutarnjem i večernjem svjetlu. Avanturisti imaju mogućnost penjanja na dine, spuštanja niz njih ili šetnji do Dead Vleija. Imat ćete dovoljno vremena za uživanje u mnogim znamenitostima koje okružuju sam Sossusvlei:

• Dina 45, najfotografiranija dina na svijetu
• Hiddenvlei, savršeno ako tražite samoću u pustinji
• Veličanstvena visoka dina Big Daddy
• Deadvlei, raj za fotografe isprekidan crnim, mrtvim stablima akacije, u živom kontrastu sa slanim bijelim tlom i intenzivno narančastom bojom dina

Napravit ćemo na pola puta i pauzu za piknik doručak uživajući u okolnom krajoliku prije nego nastavimo s aktivnostima i vratimo se u lodge. Vrijeme za odmor do odlaska na sunset drive ili odlazak na fakultativni let helikopterom ili avionom iznad dina (doplata na licu mjesta - cijena ovisi o broju prijavljenih). Na sunset driveu ćemo otkriti fosilizirane dine i mnoga druga čuda pustinje Namib i parka Gondwana Namib. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka krećemo prema Swakopmundu kroz nacionalni park Namib Naukluft. Vožnja traje cca 4h. Poslijepodne istražujemo stjenovitu granitnu dolinu, poznatu kao “Mjesečeva dolina”, otprilike 30 km istočno od Swakopmunda. Ovaj nevjerojatni krajolik je tijekom vremena isklesala rijeka Swakop i nudi nepregledne krajolike koji se stalno mijenjaju, a također je i dom welwitschie mirabilis - pretpovijesne biljke jedinstvene za Namibiju koje su se prilagodile svom surovom staništu, a proizvode samo dva lista u životu i imaju životni vijek od 500 godina. Povratak u hotel. Po želji grupe odlazak na večeru u Swakopmund (doplata). Noćenje.
Nakon doručka polazimo na našu jedinstvenu 4x4 avanturu koja je specijalizirana za „približavanje“ pustinje i njenih stanovnika posjetiteljima. Obalni pojas dina mnogima se može činiti beživotnim, ali zapravo je živ s fascinantnom raznolikošću malih pustinjskih životinja prilagođenih tom spoju suhe pustinje i Atlantika. Uz malo sreće vidjet ćemo pauka „Dancing White Lady“ kako se vrti s 44 okretaja u sekundi niz dinu kako bi pobjegao neprijatelju, prozirnog „Namib Dune Gecka“ s mrežastim stopalima koja su jednaka cipelama za snijeg, guštera bez nogu, pustinjske kameleone i mnoga druga fascinantna stvorenja.  Povratak u hotel oko 13:00 sati i slobodno za ručak (doplata) Nakon pauze ćemo se uputiti prema Walvis Bayu gdje ćemo se diviti tisućama močvarnih ptica koje Walvis Bay Lagoon nazivaju svojim domom. Povratak u Swakopmund. Noćenje.
Doručak. Odjava iz hotela. Danas nastavljamo vožnju prema sjeveru Skeleton Coast-a. „Obala kostura“ povezana je s brodolomima i pričama o mornarima koji hodaju pustinjom u potrazi za hranom i vodom. Ime je izvedeno od velikog broja kostiju na plažama kao rezultat kitolova i lova na tuljane. Zasljepljujuća magla tipična za ovu obalu dovodila je do nasukavanja ili brodoloma na stijenama na pučini. Obala je prepuna olupina brodova, neki su jedva prepoznatljivi, drugi su još uvijek u izuzetno dobrom stanju. Nakon posjeta olupini broda i ogromnoj koloniji tuljana u rezervatu Cape Cross Seal, skrenut ćemo u unutrašnjost prema Damaralandu. Vozimo se pokraj Brandberga, najviše planine Namibije s vrhom od 2573 metra. Ovaj golemi pustinjski krajolik poznat je kao jedno od najljepših područja u Namibiji. Ogroman, neukroćen i surovo lijep, Damaraland je iznimno slikovit krajolik s otvorenim ravnicama, drevnim dolinama i spektakularnim formacijama stijena. Glavne atrakcije su Spitzkoppe, Brandberg, Twyfelfontein, poznati pustinjski slonovi i spektakularno nebo. U naš lodge stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera u lodgeu. Noćenje.
Nakon doručka odlazimo u okolicu Twyfelfonteina kako bi posjetili neke od najvećih atrakcija. Posjetit ćemo poznate slike na stijenama Twyfelfonteina (pod zaštitom UNESCO-a), „orgulje u stijeni“ te okamenjenu šumu. Twyfelfontein, službeno poznat kao ǀUi-ǁAis, mjesto je UNESCO-ve svjetske baštine u Namibiji. Ovaj lokalitet poznat je po svojim drevnim slikama na stijenama koje prikazuju bogatu kulturnu povijest autohtonog naroda San. Ime mjesta, koje na afrikaansu znači "Vrelo sumnje" mjesto je jedinstvenih geoloških formacija i povijesnog značaja koji ga čine fascinantnim odredištem za ljubitelje povijesti i prirode. Na kraju dana odlazimo do vidikovca s kojeg se pruža prekrasan pogled na šumu mopanea. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.
Doručak u hotelu. Odjava. Danas se vozimo do Nacionalnog parka Etosha. To je bez sumnje jedno od najboljih odredišta za „game drive“ u Africi i najveći dragulj Namibije. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti 4 od afričkih Big 5, zajedno s mnogim drugim zanimljivim sisavcima, pticama, gmazovima, biljkama i fenomenalnim zalascima sunca. Na putu do Etoshe zaustavit ćemo se u selu plemena Himba i saznati više o njihovom svakodnevnom načinu života. Selo Omapha u dijelu parka Etosha South, dom je autohtonog plemena Himba, koji su polunomadski narod. Narod je poznat po očuvanju tradicionalnog načina života svojih predaka do danas. Vanjski utjecaji nisu ih „dotakli“, a to se odražava na način na koji se oblače, kuhaju, trguju, komuniciraju i žive. Niz divljih životinja može se vidjeti kako slobodno lutaju u blizini sela. Nastavak vožnje prema našem lodgeu gdje stižemo kasno popodne. Večera u lodgeu. Noćenje.
Danas ćemo istražiti jugozapadnu stranu svjetski poznatog parka Etosha, a nakon doručka idemo na cjelodnevni „game drive“. U sušnijim mjesecima u godini, gotovo sve životinje imaju tendenciju okupljanja oko pojila razasutih oko golemog parka gdje dolaze piti vodu, a neizbježno ih prate i grabežljivci i to nam omogućuje bliske susrete s mnogim divljim životinjama. To je ono što Etosha izdvaja od ostalih parkova u južnoj ili istočnoj Africi. Vratit ćemo se u lodge nakon našeg „game drive“-a i uživati u večeri, a nakon toga podići pogled na afričko noćno nebo, neometano gradskim svjetlima. Noćenje.
Doručak. Odjava iz lodgea. Dana napuštamo naš lodge u dijelu parka Etosha South i vozimo se prema dijelu Etosha East. Na putu do našeg lodgea čeka nas cjelodnevni „game drive“. U poslijepodnevnim satima stižemo do našeg lodge-a. Večera. Noćenje.
Doručak u lodgeu i odlazak prema Windhoeku. Vožnja do zračne luke traje cca 6h. prijava na naš let LH4357 za Frankfurt u 19:55h. 
Predviđeno slijetanje u Frankfurt je u 06:30h. (let traje 10:35h). Nastavak leta na liniji LH1414 za Zagreb u 12:35h s dolaskom u 14:00h (let traje 1:25h)

Cijena

Cijena aranžmana po osobi u ½ sobi: 3880 € + zrakoplovne pristojbe 570 €

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Frankfurt – Windhoek - Frankfurt - Zagreb (ekonomska klasa), 9 noćenja prema programu u hotelima/lodgevima 4*/5* (noćenje i doručak), 7 večera, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (570€); doplatu za jednokrevetnu sobu (420€), let helikopterom (na upit), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu navedeni u programu, napojnice za lokalne vodiče, vozače i nosače prtljage (50€/50$ – plaćanje na licu mjesta), vizu za Namibiju (izdaje se i plaća na dolasku, cijena cca 60€, agencija posreduje pri izradi svih potrebnih dokumenata) , putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit)

Osnovne informacije

Termin putovanja:
14.05.- 25.05.2024.
Trajanje putovanja:
12 dana / 9 nocenja
Cijena:
3880 € + zrakoplovne pristojbe 570 €
Najmanji broj putnika:
12
Vize:
Potrebna (on arrival)
Rok za prijavu:
09.02.2024.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
14.05.- 25.05.2024.
Trajanje putovanja:
12 dana / 9 nocenja
Cijena:
3880 € + zrakoplovne pristojbe 570 €
Najmanji broj putnika:
12
Vize:
Potrebna (on arrival)
Rok za prijavu:
09.02.2024.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.