Termin putovanja:
18.01.-30.01.2024.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
1.980,00 € (14.918,31 kn)

ŠRI LANKA

Waikkal – Pinawalla – Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy – Nuwara Eliya - Ella – NP Yala – Galle – Panadura - Colombo

Program putovanja

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci. Prijava na let zrakoplovne kompanije Qatar Airways QR 218 u 15:45h polijetanje za Dohu. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:00h po lokalnom vremenu (trajanje leta 5:15h).
Nastavak leta za Colombo je u 02:25h. Noćni let. Dolazak u Colombo predviđen je u 09.45 sati prema lokalnom vremenu. (Let traje 04:35h). Po dolasku u Colombo slijedi transfer do hotela u Waikkalu. Po dolasku u hotel check in. Slobodan ostatak dana za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

Doručak i odjava iz hotela te polazak prema središnjem dijelu Šri Lanke do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozlijeđeni u njihovim prirodnim staništima. Naći ćete se na farmi kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se sa načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih životinja te vidjeti njivovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nastavak putovanja prema Dambulli gdje se obilazi kompleks špiljskih hramova uvrštenih u UNESCOvu listu svjetske baštine. Špilje Dambulle pružile su utočište kralju Walagambi te kada je ponovno preuzeo prijestolje izgradio je veličanstvene hramove u stijenama. Najstariji djelovi kompleksa datiraju iz 1.st p.ne. Ukupno je 5 međusobno povezanih velikih špilja i mnoštvo manjih. U jednoj od špilja nalazi se ležeći kip Bude, izrezan iz stijene a u drugoj 150 kipova Bude u prirodnoj veličini u različitim pozama. Zidovi i strop također su prekriveni freskama koje prikazuju velike događaje iz povijesti sihaleškog naroda. To je najveći i najbolje očuvani kompleks spiljskih hramova u Šri Lanki. Transfer do hotela. Večera. Noćenje.

Doručak. Nakon doručka krećemo u razgled spektakularne kamene utvrde Sigiriye (na UNESCOvom popisu svjetske baštine). Impoznatna kamena utvrda jedna je od najvećih atrakcija na Šri Lanci, te je nazivaju Lavlja stijena radi lavlje šape koja slikovito čuva stube palače na vrhu. Pruža se gotovo 200m u visinu nad gustom džunglom a na vrhu se nalaze ostatci nekadašnje velike i raskošne palače s vrtovima i bazenom. Na jednom od stubišta preživjelo je jedino poznato drevno dijelo sinhaleškog svjetovnog slikarstva, djevojke u prirodnoj veličini. Uspon stepenicama je naporan ali nagrada je veličanstveni pogled sa stijene na okolnu džunglu. (Uspon i povratak traje 2-3h). Popodne ćemo iskoristiti za odmor u resortu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem stajemo u gradiću Matale kako bi posjetili Spice Garden, veliki vrt sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Dolazak u Kandy u poslijepodnevnim satima. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Posjetit ćemo hram s relikvijom – zubom Bude koja se smatra najvrednijom relikvijom na Šri Lanci. Prijava u hotel. Večera i noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo u obilazak kraljevskih botaničkih vrtova Peradeniya uz obale rijeke Mahaweli čija je sadnja započela još u 14. stoljeću. Zauzimaju veliku površinu sa tisućama stabala i raznim vrstama tropskih biljaka i cvijeća od kojih su neke endemske. U vrtovima je 5 drvoreda palmi a najstariji i s najvišim palmama je Kraljevska avenija zasađena 1905. godine. Vrt ima i dio sa ljekovitim i začinskim biljem te velik broj raznih vrsta orhideja. Nastavljamo prema Nuwara Eliya kroz prekrasne krajolike, doline i brežuljke koje presjecaju vodopadi. Na putu ćemo se zaustaviti na plantaži čaja. Po dolasku u Nuwara Eliyu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Na slijedeće odredište krećemo vlakom sa željezničke stanice Nanu oya. Vožnja do mjesta Ella traje otprilike 3h. Posjetit ćemo most sa devet lukova, te se zaustaviti kod slapa Ravana koji se kaskadno slijeva niz planinu i u kišnom razdoblju je jedan od najširih slapova na otoku. Nakon razgleda nastavljamo prema hotelu u Tissamaharama. Smještaj. Večera. Noćenje.

Doručak. Vrijeme za odmor. U popodnevnim satima očekuje nas posjet Nacionalnom parku Yala sa safarijem. Ovo je najpoznatiji i najposjećeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Od divljih životinja vidjet ćemo slonove, leoparde, divlje svinje, krokodile, paune, ljenjivce i ostale, dok ptičji svijet podrazumjeva preko 130 vrsta, od najmanjih do pelikana i orlova. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavljamo našu turu kroz gradić Galle – povijesno najinteresantniji grad Šri Lanke. Najstarija i nekada najvažnija luka u zemlji sa dobro očuvanim građevinama iz kolonijalnog razdoblja. Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a poznata je i crkva iz nizozemskog kolonijalnog perioda. Tijekom povijesti, grad su osvajali portugalci (1987.), nizozemci (1640.) i britanci (1796.). U popodnevnim satima stižemo na naše odredište – hotel na plaži! Smještaj na bazi AI.

Dan za odmor i uživanje na plaži sa uslugom AI. Noćenje.

Dan za odmor i uživanje na plaži sa uslugom AI. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Colomba i razgled grada te vrijeme za shopping. Kasnije popodne nastavljamo prema hotelu u mjestu Veyangoda gdje ćemo se odmoriti do transfera u zračnu luku. Večera. Noćenje.

Noćna odjava iz hotela, transfer do zračne luke, te prijava na let Qatar Airways QR 663 za Dohu u 04:25h. Dolazak u Dohu predviđen je u 07:10h. Nastavak leta za Zagreb je u 09:10h. Dolazak u Zagreb letom QR 217 predviđen je u 13:15h.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi u 1/2 sobi: 1.980,00 € (14.918,31 kn)

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom Qatar Airwaysa na relaciji Zagreb – Doha – Colombo i Colombo - Doha - Zagreb (ekonomska klasa - zrakoplovne pristojbe uključene), noćenja prema programu u hotelima 4* na bazi polupansiona (doručak i večera) i AI u hotelu na plaži, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, kartu za vlak, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zdravstveno osiguranje – osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (na upit), doplatu za jednokrevetnu sobu (395€), napojnice za lokalne vodiče i vozače, vizu za Šri Lanku (80€ sa posredovanjem), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom

Osnovne informacije

Termin putovanja:
18.01.-30.01.2024.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
1.980,00 € (14.918,31 kn)
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Potrebna (mogućnost posredovanja)
Rok za prijavu:
01.12.2023.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
18.01.-30.01.2024.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
1.980,00 € (14.918,31 kn)
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Potrebna (mogućnost posredovanja)
Rok za prijavu:
01.12.2023.
    Copyright © 2023, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.