Termin putovanja:
17.11. - 28.11.2023.
Trajanje putovanja:
12 dana / 9 noćenja
Cijena:
od 2290€ (17.254,00kn) + zrakoplovne pristojbe

VIJETNAM

Ho Chi Minh City – CuChi Tuneli – Hue – Danang – HaLong Bay – Hanoi


Program putovanja

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman (kod šaltera informacija na odlaznom terminalu) 2:00h prije leta. Prijava na let QR218 (Qatar Airways) za Dohu koji je na rasporedu u 16:05h. Let traje 5:15h. Obrok tijekom leta. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:20h (prema lokalnom vremenu).
Nastavak putovanja na letu QR970 kompanije Qatar Airways za Ho Chi Minh City na rasporedu je u 01:45h. Dolazak u Ho Chi Minh City predviđen je u 12:50h. (let traje 08:05h).  Nakon carinskih formalnosti (za vizu su potrebne dvije fotografije u boji za dokumente i dvije prazne stranice u putovnici) slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na večeru u lokalnom restoranu i noćenje.
Nakon doručka vozimo se prema tunelima Cu Chi gdje ćemo se pobliže upoznati sa pričom o Vijetnamskom ratu. Kompleksna mreža tunela povezivala je Ho Chi Minh City sa granicom s Kambodžom i formirala je cijeli podzemni grad sa bolnicama, učionicama, kuhinjama, kazalištem i brojnim drugim sadržajima. Pogledat ćemo kratki film o povijesti tunela i obići jedan mali dio tog velikog podzemlja. Ručak u lokalnom restoranu. Po povratku u HCMC odlazimo na razgled starog kolonijalnog centra – katedrala Notre Dame, zgrada centralne pošte i zgrada opere, a razgled nastavljamo posjetom palači reunifikacije u kojoj je 1975. godine okončan vijetnamski rat. Posjetit ćemo i lokalnu tržnicu prije povratka u hotel. Noćenje.
Nakon doručka i odjave iz hotela ćemo krenuti prema zračnoj luci kako bi se prijavili za naš let za Hue – staru prijestolnicu Vijetnama. Po dolasku u Hue slijedi vožnja prema lokalnom restoranu gdje ćemo ručati i onda nastaviti vožnju prema našem hotelu. Smještaj. U poslijepodnevnim satima ćemo ploviti brodom po mirisnoj rijeci sve do pagode Thien Mu, jedne od najstarijih i naljepših pagoda u Hue-u. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Doručak u hotelu. Cijeli dan ćemo otkrivati ljepote stare prijestolnice Vijetnama. Razgledat ćemo carsku citadelu, koja je od 1993.godine na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Posjetit ćemo carski grad, zabranjeni grad, knjiznicu, školu, prekrasna ceremonijalna vrata te čitav niz ostalih dvorana carskog kompleksa. Ručak u restoranu. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo rubne dijelove grada gdje se nalaze grobnice vladara Tu Duca i Minh Manga. Na putu prema hotelu upoznat ćemo se i sa izradom tradicionalnih vijetnamskih šešira, a posjetit ćemo i lokalnu tržnicu Dong Ba. Povratak u hotel. Nakon kraćeg odmora večera, a danas ćemo u starom kraljevskom gradu večerati – kraljevski. Povratak u hotel nakon večere.
Doručak u hotelu. Odjava. Danas napuštamo Hue i krećemo prema Hoi An-u, dragulju centralnog Vietnama. Na putu prema Hoi An-u zaustavit ćemo se u Danangu. U gradu ćemo posjetiti muzej Cham gdje se nalazi više od 300 skulptura iz perioda civilizacije Champa koja je bila dominantna civilizacija tog dijela Vijetnama od 7. pa sve do 15.st. Kratka pauza na plaži Lang Co. Ručak. Nastavak puta za Hoi An. Po dolasku u Hoi An, smještaj u hotel te slobodno vrijeme za šetnju centrom grada. Večera u lokalnom restoranu.
Doručak u hotelu. Danas ćemo provesti dan u Hoi An-u, gradu čija je povijesna jezgra 1999. godine upisana na listu UNESCO-a. Hoi An se nalazi na ušću rijeke Thu Bon i bio je veliki trgovački centar središnjeg Vijetnama, a kroz stoljeća su ga oblikovale mnoge razičite civilizacije. Trgovci iz Kine, Japana, Portugala i Francuske oblikovali su svojom kulturom danasnji Hoi An. Posjetit ćemo neke od najpoznatijih znamenitosti starog grada, japanski most, stare tradicionalne kuće trgovaca itd. Nakon razgleda odlazimo na „cooking class“ gdje ćete se zabaviti uz nove kuharske vještine i pripremu nekih jela tipičnih za Vijetnam. Slobodno poslijepodne za uživanje u Hoi An-u. Noćenje u hotelu.
Nakon doručka odlazimo prema zračnoj luci Danang. Prijava na let za Hanoi. Hanoi je jedan od dragulja Indokine. I danas je tu vidiljiv francuski utjecaj, prije svega u kolonijalnim fasadama i bulevardima. Po dolasku u Hanoi slijedi razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Minha, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama te pagode Jednog stupa. Slijedi razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma te Ngoc Son hrama na jezeru Hoan Kiem. Prijava u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
Doručak u hotelu te odjava i polazak prema Halong Bayu (150km, cca 3h vožnje). Spektakularni zaljev Halong obuhvaća oko 2000 krških vapnenačkih otoka koji izlaze iz mirnih smaragdnih voda. Pod zaštitom je UNESCO-a zbog svoje nevjerojatne prirodne ljepote i nedavno je proglašen jednim od 7 novih svjetskih prirodnih čuda. Šumoviti otoci su obilježeni špiljama i dom su raznim pticama. Bez obzira jesu li otoci prekriveni maglom ili obasjani suncem, krstarenje kroz ovaj prekrasni prirodni fenomen jedan je od najimpresivnijih doživljaja Vijetnama. U ranim poslijepodnevnim satima stižemo do pristaništa. Ukrcat ćemo se na brod na kojem nas čeka piće dobrodošlice i kratko upoznavanje sa brodom te ručak. Put nas vodi uz malene otoke Thien Cung i Dau GO. Posjet spilji Sung Sot. Cijeli arhipelag dio je nacionalnog parka Cat Ba. Slobodno vrijeme u vodama Lan Ha zaljeva za kupanje, posjet farmi bisera ili odmor uz piće na brodu. Povratak na brod kako bi uživali u zalasku sunca uz piće dok uživate u demonstraciji kuharskih vještina naših domaćina. Usiderni smo uz “otok Kokosa”. Brod će se usidriti za vrijeme zalaska sunca. Večera i noćenje na brodu.
Danas je za ranoranioce na palubi organizirano buđenje uz Tai Chi, nakon čega će biti poslužen doručak. Nakon doručka (ako vrijeme dozvoli) slijedi posjet otoku Soi Sim gdje možete uživati u hikingu do prekrasne panorama cijelog otoka. Povratak na brod prije odjave u cca 12h. Lagani ručak čeka nas prije povratka u Hanoi. Vožnja prema Hanoiu. Po dolasku u Hanoi istražit ćemo stari grad vozeći se cyclom. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Prijava u hotel. Slobodna večer za vlastite sadržaje. Noćenje.
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te transfer do zračne luke Hanoi radi prijave na naš let QR983 za Dohu koji je na rasporedu u 08:55h. (let traje 07:25h). Dolazak u Dohu u 13h. Odlazak do hotela. Smještaj. Slobodno za vlastite sadržaje, šetnju po Souq Vakifu ili Cornicheu ili odlazak u neki od muzeja (islamske umjetnosti, nacionalni muzej). Noćenje. Oko ponoći odlazak u zračnu luku.
Nastavak leta za Zagreb u 02:25 sati na liniji QR215. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 06.20 sati (let traje 5:55h).

Cijena

Redovna cijena po osobi: 2340€ (17.630,73kn) + 420€ (3.164,49kn) zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom Qatar Airways na relaciji Zagreb – Doha – HCMC i Hanoi - Doha – Zagreb (ekonomska klasa), lokalne letove HCMC– Hue i Danang - Hanoi, noćenja prema programu u hotelima 4*/5* na bazi noćenja s doručkom, noćenje u hotelu u Dohi, ručkove i večere prema programu (9 ručkova i 6 večera), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (420€); doplatu za jednokrevetnu sobu (580€), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Vijetnam (doplata na licu mjesta 25USD), napojnice za lokalne vodiče/vozače i nosače prtljage (40€/USD po osobi)

Osnovne informacije

Termin putovanja:
17.11. - 28.11.2023.
Trajanje putovanja:
12 dana / 9 noćenja
Cijena:
od 2290€ (17.254,00kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Potrebna za Vijetnam (posredovanje)
Rok za prijavu:
20.09.2023.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
17.11. - 28.11.2023.
Trajanje putovanja:
12 dana / 9 noćenja
Cijena:
od 2290€ (17.254,00kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Potrebna za Vijetnam (posredovanje)
Rok za prijavu:
20.09.2023.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.