Termin putovanja:
30.12.2022. – 11.01.2023.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
Cijena aranžmana po osobi: 18.950 kn + 2.990 kn zrakoplovne pristojbe

VIJETNAM

Hanoi – HaLong Bay – Phu Quoc – Saigon


Program putovanja

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman (kod šaltera informacija na odlaznom terminalu) 2:30h prije leta. Prijava na let QR218 (Qatar Airways) za Dohu koji je na rasporedu u 16:05h. Let traje 5:15h. Obrok tijekom leta. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:20h (prema lokalnom vremenu).

Nastavak leta na liniji QR976 kompanije Qatar Airways za Hanoi koji je na rasporedu u 01:35h. Dolazak u Hanoi predviđen je u 12:10h. Hanoi je jedan od dragulja Indokine. I danas je tu vidiljiv francuski utjecaj, prije svega u kolonijalnim fasadama i bulevardima. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer do hotela, prijava. Slobodan vrijeme za odmor od leta. Nakon kraćeg odmora slijedi odlazak na orijentacijsku vožnju cyclom postarom Hanoiu te po želji grupe večera u lokalnom restoranu i doček nove godine (doplata). Noćenje.

Nakon doručka slijedi razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Minha, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama te pagode Jednog stupa. Slijedi razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma te Ngoc Son hrama na jezeru Hoan Kiem. Slobodno vrijeme u starom dijelu grada, poznatom po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim trgovinama. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Povratak u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

Doručak u hotelu te odjava i polazak prema Halong Bayu (150km, cca 3h vožnje). Spektakularni zaljev Halong obuhvaća oko 2000 krških vapnenačkih otoka koji izlaze iz mirnih smaragdnih voda. Pod zaštitom je UNESCO-a zbog svoje nevjerojatne prirodne ljepote i nedavno je proglašen jednim od 7 novih svjetskih prirodnih čuda. Šumoviti otoci su obilježeni špiljama i dom su raznim pticama. Bez obzira jesu li otoci prekriveni maglom ili obasjani suncem, krstarenje kroz ovaj prekrasni prirodni fenomen jedan je od najimpresivnijih doživljaja Vijetnama. U ranim poslijepodnevnim satima stižemo do pristaništa. Ukrcat ćemo se na brod na kojem nas čeka piće dobrodošlice i kratko upoznavanje sa brodom te ručak. Put nas vodi uz malene otoke Thien Cung i Dau GO. Cijeli arhipelag dio je nacionalnog parka Cat Ba. Slobodno vrijeme za kayaking u vodama Lan Ha zaljeva, kupanje, posjet farmi bisera ili odmor uz piće na brodu (doplata). Povratak na brod kako bi uživali u zalasku sunca uz piće dok uživate u demonstraciji kuharskih vještina naših domaćina. Usiderni smo uz “otok Kokosa”. Brod će se usidriti za vrijeme zalaska sunca. Večera i noćenje na brodu.

Danas je za ranoranioce na palubi organizirano buđenje uz Tai Chi, nakon čega će biti poslužen doručak. Nakon doručka slijedi plovidba prekrasnim zaljevima HaLonga. Odjava je u cca 12h nakon bruncha. Vožnja prema zračnoj luci Hai Phong (ili Hanoi) i prijava na let za PhuQuoc. Po dolasku na PhuQuoc slijedi transfer do našeg hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu. Noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu. Noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu. Noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu. Noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno do odjave iz hotela. Transfer do zračne luke Phu Quoc kako bi se prijavili za naš let za HCMC. Po dolasku u HCMC slijedi prijava u hotel. Odlazak na zajedničku večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Odlazak do obližnjih tunela CuChi (70km). Smišljeni su krajem 1940-ih i izvorno su trebali biti skrovište za oružje i streljivo, no ubrzo su se pretvorili u skrovišta boraca VeitMinha. Do sredine 1960-ih i početka rata protiv američkih snaga 250km tunela probijalo se ispod Cu Chija i okolnih područja. Jedan je čak prolazio ispod američke vojne baze na tom području. Po završetku razgleda vraćamo se na razgled HCMC. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače smješten je bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Posjetit cemo i  Ben Thanh market, najveću tržnicu u Ho Chi Minhu (Saigonu). Po želji grupe odlazak na zajednicku veceru u lokalni restoran (doplata). Povratak u hotel, noćenje.

Doručak. Slobodno vrijeme u hotelu do odjave. Po želji grupe odlazak na zajednički ručak prije transfera do zračne luke. Let za Dohu je na rasporedu u 19.20 sati. Dolazak u Dohu je u 23:30h.
Nastavak leta za Zagreb u 02:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 05.55 sati.

 

Cijena

Cijena aranžmana po osobi: 18.950 kn + 2.990 kn zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom QatarAirways na relaciji Zagreb – Doha – Hanoi i HCMC - Doha - Zagreb (ekonomska klasa), lokalne letove Hoi Phong/Hanoi – Phu Quoc i Phu Quoc – HCMC, noćenja prema programu u hotelima 4*/5* na bazi noćenja s doručkom, obroke prema programu, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, vizu za Vijetnam (sa posredovanjem), pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (2.990kn); doplatu za jednokrevetnu sobu (5.690kn), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, napojnice za lokalne vodiče/vozače i nosače prtljage (40€/USD), putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit), doplatu za Vijetnamsku vizu – 25USD

Osnovne informacije

Termin putovanja:
30.12.2022. – 11.01.2023.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
Cijena aranžmana po osobi: 18.950 kn + 2.990 kn zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
12
Vize:
Potrebna za Vijetnam (mogućnost posredovanja)
Rok za prijavu:
01.10.2022.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
30.12.2022. – 11.01.2023.
Trajanje putovanja:
13 dana / 11 noćenja
Cijena:
Cijena aranžmana po osobi: 18.950 kn + 2.990 kn zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
12
Vize:
Potrebna za Vijetnam (mogućnost posredovanja)
Rok za prijavu:
01.10.2022.
    Copyright © 2022, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.