Termin putovanja:
10.03.-20.03.2024.
Trajanje putovanja:
11 dana / 10 noćenja
Cijena:
od 2.460€ (18.534,87kn) + zrakoplovne pristojbe

MUMBAI I JUŽNA INDIJA

MUMBAI – KOCHI – ALLEPPEY – KUMARAKOM – MUNNAR – PERIYAR - THIRUANATHAPURAM


Program putovanja

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci. Prijava na let za Dohu. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR216 za Dohu je u 09:10h. Dolazak u Dohu predviđen je u 16:30h prema lokalnom vremenu (trajanje leta 5:20h). Nastavak leta za Mumbai na liniji QR556 je u 20:40h (obrok u zrakoplovu). 
 
Predviđeno slijetanje u Mumbai je u 02:30h (lokalno vrijeme, trajanje leta je 3:25h). Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Mumbai, do prije nekoliko godina poznat kao Bombay, bio je skupina od sedam otoka prekrivenih kokosovim palmama i naseljenih ribarima kada su ga Portugalci preuzeli u 16. stoljeću. Kasnije su već u britanskim rukama pretvorili močvaru u užurbani grad i nazvali ga Bombay. Grad koji je izrastao (zbog svoje pomorske moći) oko Arapskog mora i danas je dinamična metropola i glavni grad države Maharashtra. Stoljeća povezanosti s Britancima ostavila su traga na gradu i veličanstvenim građevinama izgrađenim u onome što se naziva indo-saracenskim stilom. Smještaj (rani check in je osiguran). Odmor od puta. Doručak u hotelu. Nakon odmora i doručka započinjemo naš razgled ove indijske metropole. Prva stanica su nam Vrata Indije, glavna znamenitost Mumbaija. Ovaj luk od žutog bazalta podignut je na obali 1924.godine u znak sjećanja na posjet kralja Georgea V. ovoj koloniji. Nastavljamo voćnju do afganistanske crkve izgrađene u spomen na one koji su dali svoj život u 1. afganistanskom ratu. Vožnja pored Bombay High Court izgrađenog u gotičkom stilu i zgrade sekretarijata te prekrasne sveučilišne zgrade s tornjem Rajabhai visokim oko 85m. Vidjet ćemo i raskošni Victoria terminal, šarenu tržnica Crawford, Muzej princa od Walesa u kojem se nalazi raznolika zbirka Kineskog posuđa, minijaturnih slika i skulptura. Provozat ćemo se i Marine Driveom koji je poznat i kao „kraljičina ogrlica“. Posjetit ćemo i svetište Haji Aliju, muslimanskom svecu. Ovo neobično svetište nalazi se na otoku udaljenom 500 metara od mora i nasipom je povezan s kopnom. Posjetit ćemo viseće vrtove s kojih se pruža prekrasan pogled na grad i provozat ćemo se pored hrama Malaxmi. Posjet Mani Bhavan-u gdje je Mahatma Gandhi boravio tijekom svojih posjeta Bombayu. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje. 
Doručak. Odjava iz hotela. Otok Elephanta udaljen je manje od sat vremena vožnje motornim brodom od Mumbaija. Poznat je po pećinskim hramovima sa veličanstveno isklesanim reljefima, iskopanim između 5. i 8. stoljeća nove ere. Najpoznatiji je onaj koji prikazuje Maheshmurti - troglavu sliku boga Shive. Otoku ime daju Portugalci po velikom kamenom slonu u blizini mjesta iskrcavanja koji se danas nalazi u muzeju Victoria i Albert, najstarijem muzeju u Mumbaiu. Povratak u ranim poslijepodnevnim satima i transfer do zračne luke Mumbai te prijava na let za Kochi. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Večera u hotelu. Noćenje.
Doručak u hotelu. Kochi ili Cochin, trgovačko središte Kerale, grad je od velike povijesne važnosti. Kochi je poznata prirodna luka u kojoj se trguje između Indije i ostatka svijeta. Privučeni trgovinom i liberalnim zakonima, mnogi su stranci ovo mjesto učinili svojim domom. Danas započinjemo i naše istraživanje Kerale, po mnogima najljepše indijske države, a prema nekim časopisima i jednog od deset svjetskih „rajeva na zemlji“. Kerala je poznata i po pješčanim plažama s kokosovim palmama, rijekama, nacionalnim parkovima, brdima, ayurvedskom turizmu i tropskom zelenilu kao svojim glavnim atrakcijama. Dan provodimo u razgledu Kochia. Posjetit ćemo palaču Mattancherry, koju su izgradili Portugalci 1555., a renovirali Nizozemci 1663. U starim sobama nalaze se murali iz 17. stoljeća koji nam pričaju priču iz poznatog epa Ramayana. Posjetit ćemo i židovsku sinagogu u području Fort Cochina. Vjeruje se da trgovina židova s Keralom datira iz vremena kralja Salomona. Stare kuće u nizozemskom i tradicionalnom stilu Kerale iz 17. stoljeća vode nas u neka davna vremena. Posjet crkvi sv. Franje, najstarijoj europskoj crkvi u Indiji. Vlasnički list je na palminom lišću lokalni radža dao Portugalcima 1503.godine. Pogledat ćemo i kineske ribarske mreže, jedinstvene za ovaj dio Kerale i žive simbole stoljetnog kineskog utjecaja na ovoj obali. U večernjim satima gledat ćemo plesnu predstavu Kathakali. Kathakali je klasična plesna drama Kerale, koja datira u 17. stoljeće i ukorijenjena je u hinduističkoj mitologiji. Kathakali ima jedinstvenu kombinaciju književnosti, glazbe, slikarstva, glume i plesa. Kathakali se uvelike oslanja na dramu i pleše se sa složenim maskama i kostimima. Plesači koriste svoje zapanjujuće kostime i šminku, uz pratnju bubnjeva i vokala, kako bi stvorili različita raspoloženja i emocije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje


 
Nakon doručka vozimo se do pristaništa Alleppey i ukrcavamo se na "House Boat" na naše krstarenje oko Alleppeya i njegove okolice. Danas istražujemo "Vode" Kerale - jedinstvene prirodne ljepote koje nema nigdje drugdje na svijetu. To je mreža jezera, kanala i delti četrdeset i četiri rijeke koje se ulijevaju u Arapsko more. Rubovi Kerale su samoodrživi ekosustav koji vrvi vodenim životom. Kanali povezuju sela i još uvijek se koriste za lokalni prijevoz. Preko 900 km ovog labirintskog vodenog svijeta je plovno. Alleppey je poznat i po čamcima, utrkama čamaca, proizvodima od kokosa, ukusnoj ribi i lijepim jezerima. Kuttanad u Alleppeyu je jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje se poljoprivreda obavlja ispod razine mora. Kuttanad je zemlja bujnih rižinih polja i zovu je 'Rice Bowl' Kerale. Kuttanad se proteže na 75 km stiješnjen između mora i brda. Kuća na čamcu je idealan način za istraživanje ovog dijela Kerale i omogućuje vam otkrivanje prekrasne prirode. Ručat ćete i večerati na Houseboat-u. Nastavak vožnje za Kumarakom. Prijava u hotel. Noćenje.
Doručak u hotelu. Odjava. Danas se vozimo prema Munnaru. Munnar je nevjerojatno lijep - raj mira i tišine, beskrajno prostranstvo plantaža čaja, netaknutih dolina i planina, egzotične vrste flore i faune u njegovim divljim rezervatima i šumama, aroma hladnog zraka s mirisom začina - to je Munnar, poznat i kao „Kašmir juga“, idilična turistička destinacija „Božje zemlje Kerale“. Do Munnara se vozimo oko 4h. Po dolasku ćemo razgledati muzej čaja u Munnaru i nacionalni park Eravikulam. Ovaj nacionalni park nalazi se unutar lanca Anamalai. Dvadeset i šest vrsta sisavaca živi u parku, uključujući najveću populaciju Nilgiri Tahr, posebne vrste planinske koze - procjenjuje se da ih ima oko 750. Također možemo pronaći zlatnog šakala, divljeg psa, leoparda i tigra koji su glavni predatori. Neke manje poznate životinje poput Nilgiri langura, mungosa, indijskog dikobraza, Nilgiri kune, male vidre, crvenog mungosa i tamne prugaste vjeverice također žive u parku. Slonovi posjećuju sezonski. Po završetku razgleda prijava u hotel. Večera. Noćenje.
Doručak u hotelu. Odjava i vožnja prema NP Periyan (cca 4h). Putem ćemo se zaustaviti i na jednoj plantaži začina. Poslijepodne provodimo u obilasku NP Periyar. NP Periyar jedan je od vrhunaca Kerale. Od 1930-ih Periyar je već bio zaštićeni rezervat prirode. Već samo ime asocira na slike slonova, beskrajnih lanaca brežuljaka i plantaža s mirisom začina. Flora i fauna utočišta za divlje životinje Periyar apsolutno je uzbudljiva. Utočište divljih životinja ovdje je prirodno stanište širokog spektra životinjskih vrsta. Jezero unutar NP pruža vam priliku da promatrate divlje životinje koje lutaju džunglom. Jezero je također užitak za promatrače ptica. Ipak, najveća atrakcija jezera Periyar su krda divljih slonova koji se spuštaju igrati u jezero. U šumama Periyara možete pronaći Sanctuary Watch Tower koji se nalazi u unutrašnjosti i pruža vam panoramski pogled na park. Ovo jezero služi kao pojilo za životinje i one ovdje dolaze piti ili se kupati. Ostale atrakcije utočišta su bizoni, jeleni, tigrovi, leopardi, leteće vjeverice, mungosi itd. Ovdje također živi preko 260 vrsta ptica. Nakon posjeta NP smjestit ćemo se u naš hotel. Večera. Noćenje.
Doručak u hotelu i odlazak u posjet utočištu Periyar u ranim jutarnjim satima. Danas se kroz NP vozimo brodom. Povratak u hotel na odmor. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo sirotište za slonove kako bi uživali u aktivnostima sa slonovima, npr. jahanje slonova, hranjenje slonova, kupanje slonova itd. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Nakon doručka odlazak u Trivandrum ili Thiruvanathapuram. Po dolasku u Trivandrum krećemo u razgledavanje grada. Posjet hramu Sri Padmanabhaswamy (nehindusima nije dozvoljen ulaz) koji dominira Trivandrumom. Ovaj drevni hram, koji gleda na mirni rezervoar, prekrasan je primjer dravidske hramske arhitekture s izvrsnim rezbarijama u kamenu i paviljonima s prekrasno oblikovanim stupovima. Posjetit ćemo i muzej Napier i umjetničku galeriju Srichithra. Šareni crveno-smeđi muzej ima veliku zbirku južnoindijske bronce, ukrasa i nošnji iz Kerale te model Tharawada, tradicionalnog doma zajedničke obitelji iz zajednice Nair. Umjetnička galerija ima nekoliko remek-djela iz Japana, Kine, Indonezije i drugih dijelova Indije, ali ponos njezine zbirke djelo je lokalnog umjetnika - Raja Ravi Varma iz Travancorea. Njegove slike mitologije i religije danas se nalaze u svakom hinduističkom domu i na radnom mjestu. Po završetku razgleda slijedi transfer do hotela. Prijava. Večera. Noćenje.
Doručak u hotelu. Slobodan dan za uživanje i odmor na plaži ili odlazak na fakultativni izlet (doplata). Na izlet polazimo iz hotela na dvosatnu vožnju do Kanyakumarija popularno zvanog Land's End i usput ćemo posjetiti poznatu palaču Padmanabhapuram koja je bila nekadašnja rezidencija maharadže od Travancorea. Ovo mjesto je prava znamenitost koja će vam dati uvid u život maharadža iz Travancorea. Trajektom ćemo se odvesti i do spomenika Vivekanand Rock, a nakon toga nastavljamo naš izlet  posjetom hramu Kanyakumari Devi i Gandhijevom spomeniku. Prije povratka u hotel zaustavit ćemo se kako biste posjetili hram Suchindram posvećen bogu majmuna, Hanumanu. Večera u hotelu. Noćenje. Transfer u zračnu luku je nešto prije ponoći.
Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava na naš let za Dohu. Let za Dohu na liniji QR507 na programu je u 03:40h. Predviđeni dolazak u Dohu je u 06:10 sati (lokalno vrijeme – let traje 04:35h). Nastavak leta za Zagreb na liniji QR217 je u 08:50 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 12:55h sati po lokalnom vremenu (let traje 6:05h)

Cijena

2.520€ (18.986,94kn) + zrakoplovne pristojbe 560€ (4.219,32kn) FM popust do 15.11.2023. ili do popunjenja mjesta – 60€

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom Qatar Airwaysa na relaciji Zagreb – Doha - Mumbai – Thiruvanathapuram - Doha - Zagreb (ekonomska klasa), let Mumbai - Kochi, 10 noćenja prema programu u odabranim hotelima 5* Superior (noćenje i doručak), 9 večera prema programu (svaki dan), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve ulaznice i razglede prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe (560€ / 4.219,32kn); doplatu za jednokrevetnu sobu (850€ / 6.404,32kn), e-vizu za Indiju (35€ sa posredovanjem), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja

Osnovne informacije

Termin putovanja:
10.03.-20.03.2024.
Trajanje putovanja:
11 dana / 10 noćenja
Cijena:
od 2.460€ (18.534,87kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Potrebna (mogućnost posredovanja)
Rok za prijavu:
05.01.2024.
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Preporučamo uplatu putnog osiguranja jedne od osiguravajućih kuća.
Termin putovanja:
10.03.-20.03.2024.
Trajanje putovanja:
11 dana / 10 noćenja
Cijena:
od 2.460€ (18.534,87kn) + zrakoplovne pristojbe
Najmanji broj putnika:
15
Vize:
Potrebna (mogućnost posredovanja)
Rok za prijavu:
05.01.2024.
    Copyright © 2024, www.tour-croatia.com, Sva prava pridržana, Opći uvjeti putovanja | Politika privatnosti
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.